måndag 17 mars 2014

Ssu, Afa och Vänstern enade.

Rädd är vad jag blir när jag ser bilderna från demonstrationen i Malmö.
Alla har sin rätt att demonstrera, självklart.
Jag tycker ingenting om det.
MEN.
Vad är det som rättfärdigar en sort idioti med en annan?
Vad är det som gör att en sorts hat är ok men inte en annan?
Alla de som säger att alla människor är lika mycket värda?
Vad betyder det?
Att alla människor är lika mycket värda så länge de har samma åsikter som dem?
Tänk också på hur media framställer saker ooch ting, att media tillhör främst de gröna och de röda åsikterna. Tycker just du att alla männisor är lika mycket värda?
Tänk denna mening: "Jag anser att min mamma/pappa/mina barn är lika mycket värda som en XX". Sen byter du ut XX med kommunist, rasist, nazist, moderat, kristen, spanjor, överviktig, ungdom, rom, socialdemokrat, islänning, mörkhyad, sverigedemokrat, vänsterpartist.
Tycker du alla är lika mycket värda?
Jag gör det.
Jag är dock övertygad om att de som gick i detta demonstrationståg, eller de som saboterade ett förra veckan, inte gör det. Våld, oavsett i vilken form den kommer, är inte ok.

Ssu, Afa och Vänstern tillsammans med Kommunistiska partiets flagga med Hammaren och Skäran. Enade under en flagg mot fascism.
Vad är då fascism?
Fascism handlar från början om socialism. Det gäller att ta sig tillbaka till de italienska socialisterna som förespråkade att alla italienare skulle enas tillsammans innan första världskriget. När det sedan inte blev som de ville vände de uttrycket för att kalla de som haft detta som mål för fascister.
Forskare idag är överens om att fascism är en blandning av höger och vänsteråsikter och dess största namn är än idag Mussolini. Enligt marxismen anses fascismen vara den yttersta strävan mot ett socialistiskt samhälle. Fascismen beskrivs idag oftast som nationstänkande vilket har gjort att extremhögern tillräknas dit.

I artikeln förklarar en kille från Ssu att han tycker det är konstigt att alla inte sluter upp mot fascism och nazism.
svt.se
Jag hade aldrig gått i den demonstrationen hur mycket jag än avskyr nazismen och det finns en väldigt enkel anledning till det: kommunismen är exakt lika illa i mina ögon. Kommunismen har mördat fler och fascism är för mig en blandad kompott av mindre vetande människor från båda sidor av politiken.
Om någon tillhör extremvänstern eller högern spelar för mig ingen roll, de är lika hemska båda två. Jag ser dock en skrämmande skillnad i att det sker en försköning av våldet från vänsterfalangen.
Det känns många gånger som att det våldet inte räknas som lika farligt. Det är det för mig.

Jag har tidigare skrivit om mina egna erfarenheter av dessa falanger. En gång för cirka femton år sedan var jag med om att det var ett par killar som heilade och betedde sig illa där jag bor. Jag minns även en gång då det under festivalen vi har varje sommar kom nazister till Sölvesborg. De bråkade dock inte med någon annan utom varandra och det jag minns av dem är ett stort slagsmål mellan dem.
Under trettio år är det vad jag mött från högersidan. Från vänstersidan kan jag inte räkna upp allt jag upplevt. I mina ögon spelar det dock ingen roll för det är djupt desorienterade människor utan en egen vilja, som måste följa en flock, som ansluter till dessa grupper.

Nu demonstrerar maskerade människor som uttryckligen anser att våld är ok (samma som fascismen) mot fascismen? Mot nazismen?
I mina ögon är det samma och jag tror att nazisterna var lika välkomna i detta demonstrationståg som Afa var i nazisternas. Detta är extremgrupper på ett varsitt håll.

Det hemska i denna demonstration är att Ssu och Vänstern som påstår sig vara rumsrena, går tillsammans med extremgrupper under en vajande fana med hammaren och skäran på.
Symbolen vars påhejare mördat miljontals människor för.
För mig är detta att kasta sten i glashus.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/flera-tusen-till-malmodemonstration