lördag 13 juli 2024

När tänker M ta på sig ansvaret!?

Längst ner finns en länk till en debatt som var i P1 i tisdags. En debatt som fick mig att skratta rakt ut.
Ämnet är hemskt och kvinnan som är med, en anhörig till Mikael som blev avrättad för några månader sedan, är upprörd över att politiker bara pratar.
Hon menar att polisen är ett skämt, men att de inte kan hjälpa det. I detta har hon fullständigt rätt.
Polisen kan inte hjälpa något av detta!

I debatten som nu är aktuell efter den sista dödsskjutningen finns en deltagare från centern och en från moderaterna. Är det deras fel?
Nej, absolut inte.
De menar såklart att det är alla andras fel.

Den sista dödsskjutningen skedde mitt i natten då folk vaknade av smällarna. Ansvar nummer ett här landar på föräldrarna. Om man är en ”pojke” enligt media, då ska man inte springa ute på vardagsnätterna.
Det är föräldrarna som ska ha den kollen för det kan varken du, jag eller någon annan i Sverige ansvara för. Att han sedan blir skjuten, ja, där har du andra föräldrar.
Vad gör deras telningar utomhus med vapen!?

Men huvudproblemet:
Frågan kommer till politikerna om hur problemet har uppstått och deras svar är att det ska bli hårdare straff och att INVANDRINGEN måste skärpas. Människor ska kunna skickas tillbaka till sina hemländer.
Men OJ!
Varför har vi så så många invandrare i Sverige?
Ta en djup funderare.. hmm.. vem stod i ett tal och menade att det svenska folket var rasister om de inte öppnade sina hjärtan?
Moderaten Reinfeldt.
DÄR började problemen.
Gränserna öppnades för alla.
Det var nämligen synd om alla.
De som påpekade att fel människor kommer att kunna komma in, de var rasister.

Det svenska folket har inga bekymmer med människor från andra länder om de kommer till Sverige. Vi har låtit människor komma hit tidigare, men skillnaden var att de som kom på nittiotalet tvingades att börja arbeta direkt. De fick ett lån som skulle betalas tillbaka men inga bidrag. Människor som kommer till Sverige och lär sig vårt språk, skaffar ett arbete och blir en del av samhället är en tillgång för landet. Vi behöver skötsamma människor!

Många av de som kom tillhörde dock inte den kategorin. Det var istället människor som ser vårt samhälle som felaktigt. De tycker att vi lever fel och har en annan syn på uppfostran beroende på kön.
De vill vara här men anpassar sig inte utan anser att vi ska anpassa oss efter dem och för mig är det helt fel.

De skjutningar som händer sker främst från människor som kom eller deras barn. Moderaten och centerpartisten tycker att det är alla andras fel. Jag välkomnar dem som sköter sig, som familjen i Karlshamn, men de som begår brott ska lämna vårt land omedelbart.

När ska moderaterna erkänna att problemen som nu finns är en konsekvens av deras dåliga politik!?
Glöm inte att Kristersson stod bakom Reinfeldt och klappade över hans förträfflighet.