Efter att ha letat runt på nätet efter recept på Killevipper fick jag gå hem och fråga min mamma efter receptet för det gick inte att hitta. Kom då fram till att det kan finnas fler som kanske vill ha det men som inte har någon att fråga så jag lägger helt enkelt upp det så kan de som vill tillaga denna fantastiskt enkla och goda kaka!
Ingsas Killevipper
3 äggvitor vispas till skum
1 tsk vaniljsocker,
0,5 tsk hjorthornssalt,
2 msk potatismjöl och
4 dl strösocker blandas och vispas sedan ner med äggvitorna.
Fördela smeten i bullformar. Receptet räcker till mellan 10 och 15 stycken.
Ställ in dem i ugnen, 125 grader, i 35-60 minuter. Det ska bli runda vita bollar av dem och de ska stelna till med en marängfärg på toppen.
Vispa 5-6 dl grädde och blanda en del av detta med oboy.
Grädden sprutas in i kakan underifrån en stund innan den ska ätas och oboygrädden breds på toppen av den.
Smält blockchoklad och ringla över.
Färdigt!
Väldigt enkelt och supergött!
Lycka till!
Ingsas Killevipper
Killevipp! (utan oboygrädde) |
1 tsk vaniljsocker,
0,5 tsk hjorthornssalt,
2 msk potatismjöl och
4 dl strösocker blandas och vispas sedan ner med äggvitorna.
Fördela smeten i bullformar. Receptet räcker till mellan 10 och 15 stycken.
Ställ in dem i ugnen, 125 grader, i 35-60 minuter. Det ska bli runda vita bollar av dem och de ska stelna till med en marängfärg på toppen.
Vispa 5-6 dl grädde och blanda en del av detta med oboy.
Grädden sprutas in i kakan underifrån en stund innan den ska ätas och oboygrädden breds på toppen av den.
Smält blockchoklad och ringla över.
Färdigt!
Väldigt enkelt och supergött!
Lycka till!