fredag 19 juli 2024

Meningen med att vara svensk?

Jag är helt övertygad att om det gjordes en stor undersökning bland det svenska folket, där frågan blev vad som var viktigast när människor invandrar till Sverige, så är jag övertygad om att svaret hade blivit tydligt. Svaren hade sett ut ungefär såhär:

1. Följ den svenska lagen.
2. Lär dig att tala svenska.
3. Jobba och gör rätt för dig.

Ordningen behöver inte vara exakt, men punkterna ska vara med. Jobbar du och gör rätt för dig så kan ingen kommentera att du är här. Vårt språk är oerhört viktigt för att du ska komma in i samhället.

Svenskar är sedan inte så sociala.
Man umgås i sin egen lilla sfär, pratar illa om dem i någon annan sfär och jagar i det tysta för att få bli en del i något större. Alla ska ju vara viktiga. 
Svensken skryter inte så mycket men vill gärna visa upp fina saker och framför allt. Svenskar är inte högljudda eller känslosamma.
De flesta kan se att få saker stämmer in på mig för jag är högljudd, viftar när jag pratar och kan visa varenda känsla i registret. Jag säger vad jag tycker och backar inte.

Att som invandrare komma in i samhället är inte lätt men man måste försöka. När man väl är inne så blir det lättare. Är det då rasism?
Nej, för mig är det inte det.
Vi har ställen i Sverige som är fruktansvärt svåra att ”ta sig in” i. Försök bli vän med någon i våra gamla militärstäder. Kristianstad, Karlskrona.
Det är omöjligt för även om du är svensk så blir du inte accepterad. Du ses som någon från landet.
Likadant är det på många ställen.
Kom från staden och flytta till landet, så får du veta att du är en utböling.
Inte bara du, utan även dina barn och barnbarn kommer att räknas som utbölingens barn.
För mig handlar det då inte om rasism utan om en struktur i samhället som är svår att bryta.
Den strukturen krockar ofta med den kultur många människor från andra länder har.

Nu vill moderaterna göra så att den som har sökt asyl inte kan arbeta. Får den arbete och vill stanna för det, då skickas man tillbaka. Jag är väldigt skeptisk.
Att arbeta är nämligen en av de saker som är viktigt och för mig blir det idioti att jaga dessa människor, istället för att slänga ut dem som inte följer lagen.

Familjen i Asarum är ett bra exempel.
De arbetar och sköter sig i Sverige men bara mamman får stanna. Pappan skickas hem med ett av barnen så att de kan söka sig till Sverige på något annat sätt.
De sköter sig, följer lagen och pratar svenska. Barnen på bilden ska få en splittrad familj.
Dem vill moderaterna skicka ut, men alla vi har i våra överfulla fängelser.. de lägger de inte fokus på.
Mycket märkligt om ni frågar mig.

De gick från att vara partiet som välkomnade varenda kriminell i världen till Sverige när alla skulle ha öppna hjärtan, till att nu låta de kriminella få stanna och skicka hem dem som vill arbeta.
Helt absurt!

Skriv under för att låta familjen få stanna i Sverige! (Nederst)
Töm fängelserna istället.