måndag 2 maj 2022

1 krona och 80 öre.

Energiskatten sänktes med 1 krona och 80 öre under gårdagen och SVT tar sig runt och frågar hur människor känner inför detta. Uppgivenheten hos människor borde bli en ordentlig tankeställare för riksdagspolitikerna. 

En liter diesel i Syrien eller Saudiarabien kostar 1 svensk krona.
I Qatar kostar den ungefär 5,50 kronor litern.
I Ryssland cirka 7 kronor litern.
I Ukraina cirka 12,50 kronor litern.
I Ungern 13,50 kronor.
I Polen 16 kronor.

I Sverige, efter en sänkning på 1,80 kronor så är vi näst dyrast i världen med ett pris på 24,87 kronor för varje liter. Hongkong är värre med sina 24, 98 kronor för varje liter.
Vi tappade förstaplatsen till förmån för plats nummer två.
I världen.
Det är väldigt viktigt att inse det faktumet att den svenska staten kanske är "snälla" och sänker skatten lite, men merparten av kostnaden är fortfarande skatt.
Så pass mycket skatt att vi fortfarande har näst dyrast diesel i hela världen!

Är då priset så högt för att Putin har gått in i Ukraina?
Att läget är osäkert?
Det enkla svaret är nej.
Anledningen till att priset fortfarande är så högt är på grund av att vårt land styrs av människor som helt och hållet vill ruinera sin befolkning genom ett skattetryck som är värre än i samtliga andra länder i världen.

Miljöpartiet jublar för de har ju fått som de har velat, men jag tycker att detta är en katastrof.
Enskilda små individer ska skattas sönder så till den milda grad att det inte längre lönar sig att gå till jobbet. När nu regeringen meddelar att deras mål i valrörelsen dessutom är att höja a-kassan, istället för att lägga energi på dem som faktiskt arbetar och ser till att det ens finns en a-kassa, då kommer det braka.
Varför köra till sitt jobb när du kan vara hemma med en högre lön än när du tar dig dit?

Skatterna i landet är höga.
Varför?
Jo, för vi betalar så otroligt mycket saker i onödan som inte ska betalas av skattepengar.
Exemplen är många.
På nationell nivå så kan man ta sig en funderare över varför det behövs 349 riksdagsledamöter när landet gick runt med ungefär 60 stycken under pandemin. Vi kanske ska ta och banta systemet lite?
Vi har mängder av myndigheter som ingen egentligen vet vad de gör.

På lokal nivå handlar det om mindre summor men tänket är ändock lika fel.
Istället för att tro på individerna som betalar in skatten, så tar man deras pengar och köper mensskydd och frukost till tonåringar samt broddar till äldre människor som kan ta sig in till kommunhuset.

Det gäller för politikerna att förstå sin roll i det hela för jag behöver ingen påhittad låtsas-Robin Hood som ska fördela mina pengar. Det gör jag bättre själv!

Så, 1 krona och 80 öre.. tacksamt men ett så kallat piss i Mississippi.