måndag 20 maj 2013

Hockey + hjältar?

Jag vet att det är jag som är annorlunda i detta men jag förstår det inte. I förmiddags gick det upp för mig att det tydligen varit VM och då i hockey. Ok. Sverige vann tydligen guld. Jag kunde verkligen inte bry mig mindre. Jag har inte hört en endaste sändning eller sett det på tv. Mitt liv och min tid är för viktig för att spenderas på det.
Varenda gång det kommer skränanade på radion stänger jag av. Vem orkar lyssna på det?
Det ger för mig ingenting och jag kan inte se betydelsen av detta.
Vi vann guld. Fantastiskt.
Världen blir verkligen en bättre plats på grund av detta.
Jag har i mitt liv varit på en "riktig" hockeymatch. Brynäs mot HV71 i Kinnarpsarenan.

mckaila.blogg.se
Min enda lärdom från det förutom att vuxna människor skriker som små barn är att man inte får komma in på en stund om man kommer för sent. Det var i mina ögon roligare att dricka öl utanför än att titta på hockeyn. Helt meningslöst. Det gör ingen skillnad i historien.

På radio och med all sannolikhet tv skanderar de nu om våra svenska hjältar.
Hjältar?
De har åkt skridskor och skjutit på en puck.
För mig är inte det hjältar. Det är inte ens ett riktigt jobb.

För mig är hjältarna de som jobbar inom äldreomsorgen, psyk och allt inom vården.
Det är hjältar. De gör skillnad för andra men får knappt ett tack för det.
Trots bristen på tack och alla liv de räddar räknas de inte som några hjältar.
En hjälte är någon som räddar någon annan, någon som gör något osjälviskt eller någon som gör en betydande skillnad för andra. Det är hjältar i mina ögon. All heder åt dem!

Jag må vara en ragata (och just om detta har jag fått höra det en hel del gånger) men när Viasat skickade brev om att de nu höjde sin avgift men istället fick vi Viasat sport plus skräp någonting fick jag ett spel. Samtalet till Viasat gick snabbt där jag bad dem säga upp allting. Jag avskyr när de lägger fram saker som om det är det bästa för mig. Detta blev dock bra. Varenda sportkanal sades upp och på det sättet försvann två tredjedelar av priset. För min del behövs det ingen tv längre. Den enda gången den används är när Lilleman vill se film eller det är nyheter/nyhetsprogram. Jag hinner ytterst sällan titta på tv och det jag tittar på ligger på svtplay och ses i efterhand på nätterna.

Om hundra år spelade det ingen roll vilka som vann hockey-VM. Däremot lever det kanske någon person enbart för att någon idag vårdar en person på rätt sätt. Den personen kanske uppfinner något meningsfullt för hela mänskligheten. Ge en eloge till de som verkligen är hjältar istället för den hysteri som är i media över att några män är duktiga på att åka skridskor.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A4lte