måndag 31 december 2018

Ett helt nytt år..

Kaos. Kaos. Mer kaos.
Så kan 2018 beskrivas i stora delar men samtidigt har det varit roligt kaos.
En vinter och vår som bestod i förberedelser inför det stundande valet och en nervös valrörelse.
Jag blev vald till gruppledare för mitt parti och fick ett massivt stöd från de som röstade på Moderaterna och valde att kryssa mig. Jag blev en av kommunens mest kryssade förtroendevalda!
Tack!
wiki

Sommaren spenderades till stora delar på ett av Listerlandets paradis: Hanö.
Jag älskar Hanö och kan prata mig varm om denna ö länge.
Många tror att man behöver så mycket men i slutänden spelar ingenting någon roll om man inte får vara frisk och må bra. På Hanö har vi nästan ingenting mer än det absolut mest basala. Ändå är det dit barnen vill. De behöver inte alla saker eller resor. De vill till Hanö. Den totala skräcken är att det ska hända dem någonting och varje dag tackar jag för att de är friska. Allt kunde alltid varit värre.

Att allt kunde vara värre, det är det många som behöver fundera över.
Jag har jämförts med pest och kolera, ansetts vara lägre stående och blev till och med mordhotad. Det har hänt tidigare men denna gången fick personen i fråga känna av det.
Min familj skrivs ner och mina barn blir utsatta vilket är totalt förskräckligt i min värld.
En värld som för alla ska ge plats åt alla, men bara accepteras av dem som anser sig tycka rätt.
Jag anses av många tycka fel och det är många gånger obehagligt att förstå hur många det är som inte kan skilja på sak och person. Människor som är negativa och arga på mig för vad deras anhöriga har gjort, inte jag. Människor som plötsligt inte hälsar, ser på mig eller tilltalar mig för att jag var så fräck att jag lyssnade på väljarna.

Sölvesborg blir Sveriges första kommun med en ordförande i kommunstyrelsen som är Sverigedemokrat. Att någon i det partiet har orkat stå ut med allt de får utstå är för mig ett mysterium. Från den dagen det stod klart att Samstyret skulle ta över finns det de som slutade bete sig som vuxna människor. Likt små barn tjuras det över både det ena och det andra. Pratas illa och kommenteras negativt.
Självklart inte alla.
Många är fantastiskt vänliga och duktiga!
Kommunens tjänstemän ska få en stor eloge för allt arbete de har lagt ner och all hjälp de har gett oss!

2018. Året då söta Linnea i Karlskrona inte klarade mer för sin sjukdom och tankeställaren som blev om hur bräckliga vi alla är. Året då många lämnade oss alldeles för tidigt. Året då älskade Dallo slutade att finnas i den form vi känner till. Min käre vän som alltid kommer finnas väldigt starkt i mig.
För varje år blir orden "Tidevarv komma, tidevarv försvinna" mer och mer tydliga.
Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta för att man får vara kvar ett varv till.

Moderaterna, mitt parti sedan ungdomen, tycker kanske inte alltid som jag men jag är inte ensam i mina beslut utan har en stark grupp bakom mig och vi är i princip eniga i allt.
Jag har fortfarande mina hjärtefrågor kvar och kommer driva dem så länge och så långt jag kan men med vetskapen att många blir svåra att få igenom.
Den dag Sverige har tagit sitt förnuft till fånga och avkriminaliserat cannabis så kommer vårt land vakna till ett nytt tänk. Den dag vi inför aktiv dödshjälp, tar bort den meningslösa sexlagen och inser att alla barn aldrig kommer klara den vanliga skolan, då kanske vi kan se förändringar.

2018. Året då mina barn blivit ett år äldre. De växer så det knakar!
Året då jag fortsatte vara gympaledare, fick Köpenhamns halvmara i julklapp, barnen fick en ny liten kusin och jag blev vald till kommunalråd. En fin titel som för mig är väldigt värdslig.
Det händer mycket!

Jag är så tacksam för många av de människor jag har runt mig.
Min helt fantastiska arbetsplats med alla kollegor på Havelidens skola i världens bästa Hällevik, alla elever jag har förmånen att träffa, alla människor jag möter i alla sammanhang och mitt stora problem är tiden. Jag hade behövt mer tid men det kommer att lösa sig.
Allt löser sig alltid på något sätt så länge vi får vara friska.

Mitt nyårslöfte blir som vanligt att jag till nästa nyårsafton ska ha blivit vampyr.
Ett exakt lika bra löfte som alla andra!

Gott nytt år till er allihopa och god fortsättning!
Har ni tankar och idéer om förändringar inom politiken så tveka aldrig med att höra av er så ska jag göra mitt absolut bästa. Försöker man aldrig kan man inte förändra någonting.