fredag 14 december 2018

"Vi är ingen vanlig tråkig familj".

Tänk tanken att Donald Trump hade ett barn som mitt i tonåren satte sig utanför kongressen och protesterade mot... tja. Välj vad som helst. Invandringen?
Klimatet?
Trump anses vara paria i stora delar av världen så sannolikheten att media hade lyfts hans barn är enligt mig noll. Såvida det inte var i negativa ordalag.
svd.se

Det kan vara jag som är cynisk men min övertygelse är att Greta Thunbergs kändisskap till största delen beror på det faktum att hennes mamma är en av Sveriges självutnämnda förståsigpåare och när hon nu inte längre är i fokus, då de flesta människor i Sverige nu anser att hon har fel, måste fokus läggas någon annanstans.
Helt osannolikt släppte de även en bok samtidigt som dottern blev kändis.
Är det någon som tror på slumpen?
Även i detta fall?

Självklart kan det vara så att Paris Hilton blev megakändis med en egen realityshow, artist och världskändis för att hon helt enkelt var så bra. Sannolikheten att det hade med namnet och pappas kändisskap... ja. Det kan ju vara slumpen!

Greta Thunberg.
Dotter till Malena Ernman som gjort sig känd för sin kritik mot SD och blivit alla stackars flyktingars röst. Hon bara vaknade en dag och tänkte att idag, nu ska jag sätta mig och protestera mot klimatet utanför riksdagen. Lägligt kom en reporter och tog upp det.
Hennes skola måste klart få underkänt i hur de framför klimatet i Sverige.
Vi är nämligen riktigt duktiga på det här med klimat i vårt land så rent krasst skulle hon rest till Kina och satt sig där och protesterat.
Mamma godkände kanske inte det..

För mig är det ett nederlag när man går genom sina barn för att själv bli populär.
För populära är denna familj garanterat inom de gränser för vad de själv förespråkar.
Jag gillade Ernman och hennes sång tills hon började ta ton och sortera människor utefter vad de tycker. Att skilja på människor utefter deras politiska åsikt går direkt mot EUs direktiv och borde vara en självklarhet för en människa som säger sig stå för alla människors lika värde.¨

Klimatet. Ja, om det kan vi tvista.
Sverige är inte problemet och den som påstår det bör läsa på lite till.
Sådant kan man lära sig i skolan.
Om man väljer att vara där istället för att skolka.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/15-ariga-greta-thunberg-klimatmotets-superstjarna-vi-maste-agera-aven-om-det-inte-finns-hopp
https://www.svd.se/ernman-om-kriserna-vi-ar-ingen-vanlig-trakig-familj