fredag 3 april 2020

Guld och gröna skogar till ALLA!

Ge ett lönetillägg på 5000 kronor till alla dem som arbetar inom vården och mot corona. Inte nog med det så ska personal snabbutbildas och all personal man kan få in, ska in.
Moderaterna visar värdet av människor genom att försöka köpa billiga röster.
I vårt land där det är i princip omöjligt att ens validera upp den som redan har arbetat i år inom vården ska plötsligt vem som helst komma in. Alla behövs!
Snabbutbildnignar.. för att det egentligen är för långa utbildningar?
Nu är de så enkla att man kan snabbutbilda precis vem som helst?
Jag ser det som ett hån gentemot dem som redan är utbildade för om något kan få dem att känna sig meningslösa, så är det att precis vem som helst kan komma in och göra deras arbete.
svt.se

Populism är ett modeord på bred front.
Under tiotalet år har det använts mot mig när jag har haft idéer långt före min tid.
Tänk att jag för ett par år sedan tog upp frågan med nya broschyrer liknande dem om "när kriget kommer". De skulle riktas mot eventuella nutida bekymmer. Ingen var precis lycklig över detta och ansåg att det var att slå in öppna dörrar. Känns det likadant nu?

Populism är enligt mig människor som i precis sista sekunden ska visa sig vara bror duktig. Som egentligen är lite bättre än alla andra och anser sig veta lite bättre, men efter att det har hänt något. Det är som att börja sälja flytvästar efter en tsunami. Som att nu börja sälja munskydd för att stoppa viruset. Istället för att verkligen bry sig, så gör man det när man dinglar i galgen.
För hade man verkligen brytt sig, då hade man sålt flytvästarna och munskydden innan det hände något. DÅ hade man visat sig godhjärtad och snäll.

Populism är även att följa en ström för att man tror att det är rätt.
Som att högljutt deklarera att alla skolor måste stängas!!
.. men sen när man märker att de som säger motsatsen verkar öka i popularitet, då slutar man nämna detta. Låtsas som om det inte finns.

Jag eftersöker ryggrad!
Ska man vara politiker så ska man ha ryggrad och stå för det!

Att nu stå och skrika i kör att de inom vården ska ha mer i lön blir absurt, när man åren bakom är dem som sagt att de inte ska ha mer. Rent krasst tänker jag som så att självklart ska lönen upp så att människor vill arbeta inom vården, men lönen kan inte höjas för att det i perioder är mer att göra. Det finns redan avtal för detta och hade de följts så hade det inte varit några problem från början.
Vad är det egentligen politiker på hög nivå tror de vinner, när de hittar på nyheter?
Människor är inte så korkade som de verkar tro.
Mer lön, javisst, men inte för att det just nu är hög arbetsbelastning.
Lönen ska upp från början. En kassörska kan inte få mer betalt för att det är lång kö, för då får man börja arbeta efter ackord istället. Hög arbetsbelastning är jobbigt, ja. Men allt går i perioder och att just nu, som maximal populist hitta på saker för att dra röster, är för mig patetiskt.

Om nu vårdpersonalen var så viktig, så kunde detta förslaget kommit redan i höstas.
Det är fult när man tror att man kan köpa människor.

https://moderaterna.se/moderaterna-foreslar-lonetillagg-vardpersonal-som-kampar-mot-corona
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vardpersonal-snabbutbildas-for-att-kunna-ta-hand-om-doende-coronapatienter