lördag 17 april 2021

Ingen skyddad verkstad.

Föräldern blev upprörd över det läraren sa och mailade denne och rektorn för att klaga på innehållet på distanslektionen. Detta var så kränkande och obehagligt att det blir en artikel i riksmedia.
Föräldern menar att denne i framtiden kan spela in och kontrollera andra lektioner för att vara säker på att den går rätt till.

Vad sa då läraren?
Denne hade sagt att stormningen av Capitolium i USA var ett försök till statskupp och att sänkt skattetryck påverkade välfärden. Som vanligt kan jag inte se problemet.
Vill ni kontrollera mina lektioner så varsågod.
Jag har ingenting att dölja och det som kommer upp gör det av en anledning.

Jag tror inte på skyddade verkstäder och med all distansundervisning som nu genomförs så måste lärarna inse att det kan finnas andra som tittar eller lyssnar. Blir man upprörd för saklig kritik så måste man förstå den och förklara varför. Det kanske fanns en bra anledning till att läraren sa som den gjorde, och då är det ok. Jag förstår helt enkelt inte det upprörda och tycker att detta borde bli en allmän diskussion.
En lärare måste inse att den är på plats för eleverna.
Eleverna kommer inte dit för lärarna utan för att det är skolplikt.

Vilka andra verksamheter tål noll procents insyn?
Hade du velat gå till vården utan att kunna vara säker på att den är kvalitetssäkrad?
Lämna barnen går dock inte.
Till saken hör att jag med jämna mellanrum stöter på vuxna som berättar om hur lite läraren lärde dem. I tiotalet år kan man se på skolresultaten om läraren inte har varit bra, men det går inte att kontrollera?
Jag tänker tvärtom.

Lärares undervisning måste tåla granskning.
Läraren är där för eleverna och då är det av vikt att elevernas får bra 

Jag är lärare i samma ämnen som den kritiserade läraren och visst måste man kunna ta kritik, speciellt om den är saklig.  Är läraren säker på det den gör så är det nämligen inget problem.