fredag 16 april 2021

Osmakligt.

Zlatan. Sveriges hjälte och alltjämt hyllade fotbollsstjärna har gjort det osmakliga felet i att gå ut och sätta sig på en restaurang, vilket också filmades.
Inte nog med det så har han brutit mot FIFAs etiska regler och riskerar sanktioner..
Dra mig baklänges över den dubbelmoral som finns i samhället!
På något sätt verkar det dessutom som om den som kastar den första stenen, också verkar tro att den klarar sig. Så Zlatan gick på restaurang?
Handen upp på er som inte brutit mot några regler.
Ni har väl inte råkat ha en liten fest eller bjudning?
Kanske klätt ut er eller rockat lite?

FIFA. Vet egentligen inte om de själv har någon koll på vad etik är, men klart är att det uppenbarligen är värre att vara Zlatan, gå på restaurang och vara delägare i ett spelbolag, än att mörda tusentals människor. Hur menade jag då?
FIFA står upp för det VM som nu stundar.
De vet om att Qatar inte följer någon form av mänskliga rättigheter, diskriminerar kvinnor och homosexuella, har alkoholförbud och envist hävdar att en våldtagen kvinna har gjort något brottsligt.. men FIFA ser inget bekymmer med att VM ska få vara i Qatar.
Hela världen anpassar en tävling som ska spelas på sommaren, till att istället spelas mitt i vintern för att spelarna inte ska dö av värmeslag i Qatars sommarvärme. 
FIFAs etiska regler gäller alltså bara om man råkar vara en känd fotbollsspelare, men inte om man sponsrar länder som dödar dem som bygger de nya arenorna. 

Dubbelmoral är att säga något men agera tvärtemot.
Många i Sverige regering har gjort så, partiledarna och även på lokala nivåer så finns det människor som vill se en total nedstängning men som sedan själv inte bryr sig. Dubbelmoral.
Problemet är inte heller att detta är något unikt.
För två veckor sedan visade det sig att det fanns lyxrestauranger i Paris, enbart för dem med väldigt mycket pengar, för precis som alla andra förbud så gynnar detta dem som kan betala för sig.
I dessa restauranger lekte livet på precis som vanligt.

Att då börja prata om moral eller etik.. lägg ner det.
Sponsrar man en diktatur som skrattar åt de mänskliga rättigheterna så bör man inte ens uttrycka sig. Man kan vända på det och fundera över om människor verkligen är så rädda och tycker att det är så farligt, då de nu vågar riskera något. Det kan ju vara så att människor faktiskt anser att allting är en överdrift..
Att media bara överdriver.
Det förklarar varför man inte respekterar de regler som finns. 

Zlatan. Jag avskyr sport, men jag hoppas att du kan förändra tänket i världen.