onsdag 1 september 2010

Mina kommentarer kring valsedlar och partiinformation

Fick hem allt i brevlåda igår och tänkte att jag ska skriva in vad jag tänker när jag kollar igenom dem =)

Miljöpartiet:
"Du kanske skulle välja frihet för individen, hållbar tillväxt och social trygghet. Du kan välja". Så skriver miljöpartiet och jag är säker på att ingen kunde sagt att det var de om det inte stod i deras information. Sedan när vill de att individen ska få välja? De skriver även att det ska vara lönsamt att leva klimatvänligt. För mig skriker hela häftet STORSTAD. Fina tankar men det fungerar inte, särskilt inte på landet. Miljöpartiets plus är att Maria är lika hal som en ål och är expert på att prata runt det svar hon försökts tvingas till att svara på. Ett exempel var på P1 härom dagen då en person undrade hur han som bodde på landet i norrland skulle klara sig om de höjde bensinskatten och hennes svar var att precis, hur ska han klara sig när det inte längre finns olja!? Duktigt retoriskt. Hon fortsatte prata så programledaren villades bort och nästa fråga skulle "svaras" på. Dessutom, vem vill rösta på någon som inte lever som man lär? Peter Eriksson körde runt med en stor bil med stor motor. Han borde kört en lite billig biogasbil om han nu tycker att det är så bra.

Vänsterpartiet:
För det första är det en stor bild på Ohly. Vem kan ha förttroende för någon som öppet gått ut och berättat att han är kommunist? Sen anklagar de SD för att vara på ett visst sätt när Vs partis föregångare hette Stalin och Lenin. Hemskt! V kräver jämställdhet melln kvinnor och män. Allt ska vara lika. Mamma och pappadagar ska vara lika. Min erfaranhet säger att det inte fungerar för mannen tjänar oftast mer och kan inte ta ut sina dagar om det ska gå runt ekonomiskt för familjen. Jag tycker familjen kan välja det själv! De vill stoppa alla privata företag som stoppar sina vinster i egen ficka. har de tänkt på att om man tjänar något på det man gör så blir det moroten till att förbättra? Detta är flummigt värre för mig. Jämställdhet säger de med, gåller inte det på alla håll då? På deras landstingslista är det fler kvinnor än män. Väldigt jämställt. Det sista skrattreatande är att i för Sölvesborg skriver de att de vill ha "ordning och reda i ekonomin för Sölvesborgs kommun." Här behövs inga ytterligare kommentarer.

Sossarna:
Ja... innan jag skriver någonting så ska jag kommentera att parti som på riksnivå satt 12 år utan rätt och som i kommunen och landstinget alltid har suttit, alltså ALLTID! Det har aldrig varit något annat, har ytterst lite att skylla på ett annat parti än sitt eget. "Vården ska ges efter behov ovh inte efter hur mycket man kan betala." Exakt! Ändå är det så att det fungerar på det sättet inom vissa områden med detta röda styre, alltså tvärt om vad de säger. "Alla människor ska känna sig trygga med sjukvården i Blekinge." Japp, precis därför vi kör över länsgränsen till Skåne här i västra Blekinge innan vi ringer. För vi litar inte på att det ska finnas en ambulans för oss och vi vet inte om Karlshamn är öppet eller inte så vi väljer det säkra före det osäkra och kör till Kristianstad. "Socialdemokraterna accepterar inga orättvisor." Va bra, då förväntar vi oss fina lekparker i alla delar av kommunen, bussar med bra priser på landet etc. Listan kan göras lång på vilken skillnad det är mellan landet och stan.