fredag 24 augusti 2012

Cykelvägar

Kent Johansson som har ett uppdrag att ureda cyklarnas framtid och cykelvägarna år regeringen har kommit fram till att han vill ha speciella cykelvägar som ska underlätta för de som vill pendla med cykel. Han tycker att cykel ska räknas som en del av kollektivtrafiken.

Detta tycker jag är intressant. Det har varit åtskilliga motioner i vår kommun som krävt fler och bättre cykelvägar men det hänvisas alltid till en annan part och att det inte är kommunens ansvar. Jag tycker Ljungaviken är fint och att det har blivit väldigt bra där med deras cykelväg. Jag tycker dock att det borde gå att begära en fungerande cykelväg, det finns ingen alls idag, till Gammalstorp från Sölvesborg. Det finns många barn som kunde fått lite extra motin om föräldrarna hade vågat släppa ut dem på den stora vägen. De kunde fått en likadan som det nu har gjorts till Ljungaviken.
Det finns fler områden som borde få hjälp med detta och med tanke på att busstrafiken till Listerlandet nu har utökats borde det på något sätt gå att finansiera nya cykelvägar ut i kommunen.
Region Blekinge får cirka 300 miljoner i utökad budget nästa år och med dessa pengarna bör komma lite sätt att förbättra för Sölvesborgs invånare.