lördag 29 september 2012

Inbrotten i Sölvesborg

Sista veckan har hur många personer som helst fått besök av tjuvar som totalt har länsat personernas hus. Någon har varit på semester men någon har bara varit iväg på ett ärende och fått hela huset tömt. De måste vara bland det värsta som kan hända för att skapa otrygghet i ett samhälle.
Ingen har heller sett någonting.
Jag äger inga värdesaker precis och här finns inte så mycket att ta. Det värsta hade varit att någon hade varit inne i min bostad och rotat bland mina saker.
Det hade känts som ett övergrepp och hade jag varit hemma hade jag inte tvekat en sekund på att göra allt som stod i min makt för att de skulle ångra det beslut de tagit.
I ett av inbrotten hade de till och med rensat barnen i familjens kläder.
Jag trodde först det var knarkare, även om de flesta jag vet sitter inne just nu, men en sådan sak tyder på att det är något slag av vänner från öst som begår brotten.
Jag som inte ens brukar låsa dörren när jag går hemifrån.
Lite har det fått mig att tänka för jag vet hur försäkringsbolaget tänker sedan vi hade inbrott i tre av fyra bilar när jag bodde hemma. Allt av värde plockas undan så det inte syns och hårddiskarna är nu gömda på olika ställen. Jag tänker inte bli av med fler fotografier på Lilleman.
Egentligen skulle det gå att hyra en hund i ett par veckor bara för att känna sig säker.
Detta är bara att hoppas polisen gör sitt jobb och tar dessa personer så fort som möjligt.
Vi får hålla tummarna för att det är rätt personer de har tagit.