måndag 20 november 2017

Stå på er!

Det händer inte så ofta, men då och då är jag överens med socialdemokraterna.
Ledningen inom s gör nämligen, enligt mig, helt rätt när de fortsatt vägrar ge alla "barn" asyl.
SVT har sedan länge dikterat vad de anser vara rätt för även om de tog bort bilden så hann människor skärmdumpa den. SVT, i tiderna när Sverige tog emot alla "barn", la upp en bild på en flicka i femårsåldern som höll en vuxen i handen.
svt.se
Antalet flickor som kommit till Sverige ensamma är lätträknade och antalet femåriga flickor som kommit helt ensamma till Sverige är garanterat noll.
För att räknas som "ensamkommande" ska du komma till vårt land utan din vårdnadshavare.
Om du då kommer med din farbror, mormor eller vuxne kusin så räknas du som ett "ensamkommande barn".
Du kommer alltså, i de flesta fall, inte ensam.

Miljöpartiet vill att alla som kom till Sverige under 2015 ska få asyl även om de har hunnit bli vuxna.
Hmm. På två år har de alltså plötsligt blivit över arton år.
För mig är det helt absurt.

Jag anser att Sverige gjorde helt fel som öppnade sina gränser och nu måste vi leva med de tuffa beslut som detta har skapat. På grund av att ingenting var anpassat till detta så har köerna blivit oerhört långa och jobbiga för de personer som vill stanna.
Asylbesluten har tagit lång tid och det är jobbigt.
Jag anser dock att det bör finnas två asylköer för framtiden.
En för dem som kommer från direkt krigshärjade länder och en kö för alla andra.
Det innebär att de som kommer från Afghanistan inom ett par veckor hade fått veta att de inte hade fått stanna. Det hade varit humant för dem och det hade gett media anledning att leta efter andra nyheter än snyfthistorier om dem som nu vill stanna.

Jag har fått uppgifter om att det finns kommuner i Sverige som erbjuder de som fått en utvisning en snabbkurs i snickeri, murning eller något annat praktiskt för att de ska kunna starta en egen firma när de kommer tillbaka till sitt hemland.
Ett bekymmer är dock att de flesta som anger att de är från Afghanistan, aldrig har varit där. Deras föräldrar är från detta land men de är ofta födda och uppvuxna i andra länder vilket skapar oerhörda problem för dem när de skickas tillbaka till "sitt" land.
Vi kan dock inte hjälpa det.

Invandringen anses av många ha varit en blivande kassako för Sverige.
Min uppfattning är att det är motsatsen, en enorm kostnad.
Det finns de som säger att de minsann har gett många av dem jobb och det är självklart bra att de har en sysselsättning men för mig är ett "jobb" när de har ett arbete med samma lön som alla andra anställda och detta utan sponsring från staten.
Det är ett riktigt jobb och det dröjer garanterat länge innan många av dem har det.

Socialdemokraterna i ledningen; stå på er!
Ge inte efter för gör det så kommer plötsligt massvis med människor som har "försvunnit" att dyka upp igen. Se till att människorna som har fått ett avvisningsbeslut lämnar landet och det omedelbart. Vi är inte hela världens dåliga samvete och anser man att vi ska vara det tycker jag att vi ska ge den summa pengar dessa människor kostar till de barn som nu svälter ihjäl.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/krav-pa-att-ensamkommande-ska-fa-stanna-nu-okar-interna-pressen