fredag 3 november 2017

Vänligen sprid swish #902 00 17

Med tanke på diskussionerna kring #metoo och många människors förnekande och okunskap om vad en sexuell trakasseri är så tänkte jag förtydliga detta.
En sexuell trakasseri är; när en person blir utsatt för kränkande behandling eller bemötande av sexuell natur, som kränker den utsattas värdighet och/eller personliga integritet. Ett exempel på sexuella trakasserier kan vara när en person blir utsatt för fysisk beröring, blickar eller kommentarer som personen ifråga själv upplever som kränkande. // Wiki (umo.se håller med)
unicef.se

Med andra ord: Du kan skriva ut #metoo och stå för det om någon har tittat på dig och du upplevde det som kränkande.
Straffet för sexuella trakasserier är - .
Det finns inget straff om du inte istället kan kalla det för ett ofredande vilket innebär att någon måste ha tagit på din kropp alternativt blottat sig för dig.
Det delas sedan upp i om det är ett sexuellt ofredande av minderårig eller vuxen.
Maxstraffet är två års fängelse vilket innebär att preskriptionstiden är fem år. 
http://www.nsd.se/nyheter/hur-lang-ar-preskriptionstiden-for-brott-6393676.aspx)

Alla som har blivit utsatta för sexuella trakasserier ska alltså veta att så länge personen i fråga inte har rört dig så spelar det ingen roll att definitionen även räknar blickar och kommentarer.
För att det ens ska bli tal om ett straff ska personen ifråga ha rört dig eller blottat sig för dig och då gäller det att du anmäler och kan bevisa vad som har hänt inom fem år.
Med andra ord: Varenda person i hela världen kan skriva in #metoo.
Fritiof Nilsson Piraten diktade att "det går inte att säga stoppnål utan att någon enögd djävel tar åt sig" så det här #metoo är helt enkelt beroende på hur pass enögd någon är.

Vad som istället är betydligt viktigare:
Sexuella övergrepp är ett begrepp inom termen sexualbrott. Det innebär att någon har tvingat dig till sex, att rört vid någon eller att någon har rört vid dig sexuellt. Rädda Barnen definierar det som när någon har "övertalats, pressats eller tvingats till att onanera åt någon, ha sex med någon, att någon försökt klä av dem eller tagit på deras könsdelar fast att de inte ville".
Maxstraffet för detta är sex år och preskriptionstiden är tio år.
Vart femte barn beräknas drabbas av detta.
Var är kampanjen för dem?

Mer intressant fakta som gett stora (jag är djupt ironisk nu) kampanjer:


Men so what liksom!
Vem bryr sig om alla dessa barn och deras öden när det finns en kvinna som anser att Lassa Kronér har utnyttjat just henne!?
Finns det verkligen inte fler lik i garderoben hos fler halvkändisar?

En filmmogul har betett sig illa och fast att han inte är dömd rättsligt så är hans liv över för att en person efter tjugo år sa ifrån i media. Sedan tog liemannen på sig rocken och begav sig världen runt. Överallt finns det människor som känner sig kränkta för både det ena och det andra och kan man inte göra sig känd för något man själv åstadkommit så kan man alltid sänka någon annan.
För ett par år sedan var det något annat.
Då valde alla dessa #metoo-människor att hälla en spann kallt vatten över huvudet och nu liksom då förvånas jag över att ingen ifrågasätter.
På vilket sätt förändras världen till det bättre av att människor häller vatten över huvudet?
Det visar för mig mer på hur stor okunskapen är över att man istället inte sätter in en peng till dem som har det svårt. Det hjälper mer än en hink med vatten eller en hashtagg som vill ge människor uppmärksamhet.

Jag som nu är intresserad av politik och alltid har varit kunde taktiskt tagit mig uppåt genom att anklaga var och varannan person för att de har sexuellt trakasserat (läs överst) mig.
Det ger inget straff men media för dem till giljotinen med glädje.
Så du vill bli chef?
Men anklaga den nuvarande för att han har gjort något.

Vill du förändra livet för någon?
Swisha Unicef på 902 00 17 och gör skillnad för någon som inte ens hade haft möjligheten att skriva #metoo ens om den varit en av dem som verkligen hade blivit utsatt för ett sexualbrott.

https://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/barn-utsatta-for-sexuella-overgrepp/fragor-och-svar/