fredag 8 april 2022

Så du är rädd för Ryssland?

Det finns mycket här i världen som är mycket märkligt och detta är en av dem. Hur kan en stat som finns i ett land där demokrati är en stor del, vara så trångsynt?
Jag förstår att detta är en religiös syn på saker som åsikten delar sig i, men för mig är det absurt att en stat av något slag sätter sig över den egna individen.

En graviditet.
Oklahomas beslut om att i princip förbjuda abort går emot allt vettigt tänk som finns.
Alla vet inte ens om att de är gravida förrän det har gått för lång tid och jag känner själv personer som inte upptäckt sin graviditet förrän efter vecka 20. 
Då är det såklart för sent för att göra en abort.

Jag tror inte att någon ångrar ett barn som har fötts och i värsta fall kan någon annan ta hand om det, men det innebär också ett barn som i ett helt liv ska känna sig oönskad. Känna att det blev bortvalt.
Att föräldrarna inte ville ha det. 

För mig är detta individens val. Att sätta straff mot sjukvårdspersonal och läkare kommer bara skapa ett problem: Kvinnorna kommer söka sig någon annanstans. Vill man inte ha sitt foster så kommer man alltid hitta en anledning till att ta bort det.
Man kommer alltid att finna en lösning på att ta bort det.
Det har alltid varit så och jag tror aldrig att behovet kommer att försvinna.

Många är väldigt klara med att man får skylla sig själv om man blir gravid och så kan man såklart tänka. Skydda dig! Ha inte sex oskyddat! Blir du gravid får du skylla dig själv!
Det må vara sant, men det är ändå ett foster.
Det är inte ett levnadsdugligt barn förrän långt senare än man vill förbjuda det.

Media pratar om skräcken för Putin och Rysslands framfart i Ukraina.
Varför väsnas man inte över den inskränkthet dessa beslut är för kvinnor i världen?
I USA backar man succesivt till tänket som fanns för hundra år sedan.
Man tror inte att individen själv klarar av att ta ett beslut.

Blir du gravid och inte vill det?
Nej, det är inte bra och fel, men för mig är det bättre att göra en abort än att få ett barn som inte får ett bra liv. Där är kvinnans liv och framtid viktigare än barnets enligt mig.