lördag 12 september 2015

(M)annen som tänker själv!

Finn Bengtsson visade mig att det verkligen finns de människor i Sveriges riksdag som står upp för demokratin och jag är tacksam över att denna man vågar och orkar bete sig på det sätt man ska göra. För som jag ser det, är han den ende Moderat som gör rätt.

Decemberöverenskommelsen är modern tids hånskratt mot det som kallas för demokrati. När de styrande i Sverige ansåg att människor i vårt långa land röstade fel, bestämde de sig för att köra över väljarna. Jag är helt övertygad om att det enda resultat den kommer ge är fler röster på Sverigedemokraterna.

svt.se
Finn berättar att hans kollegor blir sura när han går emot då de anser att han sätter dem på pottekanten men, hallå! Reagera själv då! Jag anser att det är väldigt pinsamt att denna överenskommelsen fortfarande finns kvar och den visade att en röst på Moderaterna är en röst på Åsa Romson. Ok, vi har en egen vilja med egna tankar, men vi lägger vår röst för ett fruktansvärt budget i vårt land. Nu ser vi frukterna av det med alla de skattehöjningar som väntar.

Finn är den ende som regerat rätt. Alla andra moderata riksdagspolitiker hoppade när de ledande i partiet sa åt dem att hoppa. Deras frågor gick i den linje som bestämts: Hur högt ska vi hoppa? Var ska vi stå? Får vi hålla i handen samtidigt?
Enbart Finn ställde den fråga som borde vara mest relevant: Varför!?

Finn berättar att det för varje val och för varje partiledare blivit ännu mer toppstyrt. Fantastiskt. Är det någon mening med demokrati och fria val när det inte spelar någon roll vilken man röstar på ändå? Jag anser att hela systemet är fel och hade önskat att moderna tider med sociala medier och andra synliga arenor än torgen, hade gjort valen moderna. Jag hade velat att Moderaterna såg till att det skulle gå att rösta på vilken moderat som helst i Sverige till riksdagen. Självklart kan listorna i varje län vara kvar men alla borde få rösta. Jag hade personligen drivit en kampanj för att Finn skulle upp i en så hög position som möjligt i partiet. Han behövs nämligen till skillnad från alla dem som bara håller med och hoppas på kommando.

Jag tappar tron på demokratin och mitt parti när jag hör denna intervju.

Vill du höra den?
Lyssna från 1:32:50
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/598166?programid=438