torsdag 21 januari 2016

För media ser allas lika värde..

Bete dig dumt, var ett troll. Göm dig bakom någon sida och skriv märkliga och osmakliga åsikter om någon. Då kommer Aschberg och Researchgruppen för att ta lagen i egna händer.
Då svensk lag högst osannolikt hade dömt dem för att, rent ut sagt, vara korkade blir dessa personer dömda av en slags medial bödel som förstör livet för de som råkar komma inom deras skotthåll.
Trots att det garanterat finns de på vänsterkanten som betett sig lika illa väljer media att inte hänga ut dessa person. De uthängda kommer därutöver alla från samma politiska kant, som tydligt inte passade in i det "rätta" Sverige.

Nu visar det sig att polisen faktiskt går samma ärende, fast tvärtom.
Varje gång en asylsökande har varit inblandat i någonting, som förövare eller offer, mörkas uppgifterna. Självklart kan det vara så att polisen har en bra anledning till detta, även om min kompetens inte är tillräckligt hög för att förstå varför.
sr.se

Artikeln berättar om att saker som sker kopplade till flyktingströmmen undanhålls. Jag vet så klart inte om detta stämmer heller men känner att så är fallet. Mannen i Trollhättan granskades in i detalj, mannen på IKEA inte. Båda dåden var kopplade till rasism då mannen i Trollhättan letade efter människor födda i andra länder och mannen på IKEA letade efter "typiskt svenska", vad nu det kan vara, utseenden. Två sjuka människor med samma uppsåt men media har enligt mig valt vilken av dessa händelser som var viktigast.

Det har gått stora debatter om hur hemskt det är när det brinner på asylboenden. Uppgiften om att många av bränderna startades av de boende själv, i de fall det har varit bebodda boenden som brunnit, den har man sagt ytterst lite om. Likadant alla de fruktansvärda övergrepp som skett och som endast lokal media har tagit upp alternativt en liten artikel i större svensk media.
Är då inte dessa förövare och offer värda samma uppmärksamhet av Aschberg med vänner?
Jag har aldrig hört att de har varit och plockat information från asylboenden runt om i Sverige. Inte heller att de hängt ut någon.

Om uppgifterna om polisen stämmer är det en katastrof. Flera hundra flickors utsatthet tystades och nu även allt som händer kopplat till flyktingströmmen. Varför skapar de ett vi och dem?
Alla människor i Sverige ska dömas efter samma måttstock utan undanflykter för offren mår garanterat lika dåligt oavsett var de kommer ifrån och många gånger återfinns dessa i samma boende.

Polisen ska inte vara någon slags politiskt slagträd för eller emot något parti, de ska bara berätta vad som händer och enligt mig rapportera allting likadant. Hemskt är det med om alla poliser får skyll för något som en ledning har bestämt, vilket är det högst troliga om uppgifterna stämmer.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6350067