fredag 22 januari 2016

Två fruktansvärda länder i Europa, snart tre.

Om du flyr, flyr du för att du söker tryggheten. Den som har pengar är dessutom, enligt mig, den som först flyr och de med sämst ekonomi tvingas att stanna kvar i kriget.
Det är inte säkert att det stämmer men min uppfattning är denna.

Jag ser inga som helst problem med att människor ska hjälpa till att betala för sitt uppehälle. Den som vill ha socialbidrag i Sverige måste visa att de inte har några pengar alls sparade för då ska de användas först. Skulle det då vara så hemskt att de som kommer och är asylsökande hjälper till att betala för sitt uppehälle?
Det tycker inte jag.
svt.se

Det visar sig nu att Schweiz samt två tyska delstater har detta system. Den asylsökande får behålla cirka 10 000 svenska kronor men resten beslagtas för att betala det de kostar för samhället. Detta måste vara jobbigt för många ur två synpunkter. Den ene är ju att dessa människor bidrar väldigt mycket till samhället, den andre att dessa människor uppenbarligen inte är utfattiga.
De har kanske sålt allt de äger och har men de får stanna i ett land med fred. Att då betala det överskott av pengar som finns kan inte vara ett problem för någon.

Danmark har blivit väldigt kritiserat för att de tänker införa liknande regler men jag ser inget problem där heller. Sverige börjar gå på knäna och härom året fick vi genom media veta att till och med vissa asylsökande kom med privatjet hit. Varför kan inte de bidra till det de kostar?
Sverige gör istället tvärtom. Vi ger alla som kommer hit pengar.
Det är inte mycket pengar men lite så att de ska ha att röra sig.
Detta är pengar som aldrig kommer tillbaka och som når offantliga höjder om året.
Att de får pengar stör mig inte, om de verkligen är fattiga och inte kan klara sig annars.
När de kommer och har pengar kan jag dock inte se någon anledning till detta.

Pengarna de får är alla arbetande människor i Sveriges skattepengar.
Surt förvärvade kronor som man blir tvingad att betala staten med, de ska gå till människor som egentligen inte är i behov av dem?
Jag förstår inte vad vänstern har emot detta då det på ett väldigt effektivt sätt skulle kunna kallas för att vara en Robin Hood, ta från de rika och ge till de fattiga.

Det är kanske dags att Sverige tittar på ett liknande system?

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/flyktingar-maste-lamna-fran-sig-pengar