torsdag 18 juli 2024

Baldwin är fri!

För mig handlar detta om ett jippo.
Ingenting annat, trots att det är fruktansvärt jobbigt för honom. Att döda någon är troligtvis inte något som känns bra, men om du inte kan hjälpa det!?

Alec Baldwin avfyrade en pistol under en filminspelning. Skottet träffade två personer som avled av sina skador och Baldwin blir då anklagad för mord.
Tekniskt sett så sköt han, men han kan ändå inte hjälpa det då han fick veta att det var en replika han höll i.
Det skulle vara ett låtsasvapen med låtsasskott.
Därmed kunde han inte ha en aning om vad som skulle ske.

Man hör mycket om USA och deras tuffa regler kring saker, men i detta anser jag att de gör rätt. Baldwin skulle enligt mig inte ens ha blivit kallad till en rättegång då han måste vara oskyldig. En annan person är redan dömd för att ha gjort fel med vapnet.

Nu var detta en filminspelning men jag är över lag emot vapen. Jag räknar mig själv som väldigt liberal men kan inte se att ett samhälle där alla beväpnar sig är en lösning på någonting. 

Att Baldwin använde ett vapen som han har blivit tilldelad för den scenen är inte värre än att jag som lärare tar de böcker som finns till hands. Jag kan önska andra böcker men kan omöjligt gå igenom varenda ord i dem. Därför kan jag inte heller hållas ansvarig för det som står i dem. Det går inte!

Grattis Baldwin!