lördag 6 oktober 2012

Kärnkraften igen

Häromdagen var det en undersökning på Dagens Nyheter om kärnkraften. Jag har alltid varit en starkt förespråkare för kärnkraften och är ytterst tveksam till många av de alternativa energier som finns. Jag tror inte de är tillräckligt effektiva. Att staten sen subventionerar mycket tycker jag är idiotiskt.
I undersökningen som frågade om personen som trycker tror kärnkraften i Sverige är säker svarade strax över femtio procent nej.
Vilken värld lever dessa i?
Jag hade en diskussion med en person för ett tag sedan som prompt sa att kärnkraften visst var farlig i Sverige. Anlednignen att vi pratade om det var katastrofen i Japan.
Jag försökte påpeka Sverige läge på plattan och omöjligheten till större katastrofer med våra system. Det gick inte. Ibland känner jag bara att dessa människor då får gå och oroa sig.
I mina ögon är det en slags dumhet som gör att man tror så. Det finns en viss risk med allt.
Jag ska dra upp min högstadielärare i NO igen. Han berättade att man kunde dö av kvicksilverförgiftning om man drack för mycket vatten. Man är tvungen att dricka 19.000 liter för att det skulle inträffa och det säger det sunda förnuftet att det är omöjligt.
Han sa alltid att man skulle tänka förnuftigt. Tänka själv.
Varför gör så få människor det då?
JAG är inte rädd för kärnkraften. Inte det minsta.
Ska jag vara rädd för den är jag det deffinitivt inte av de svenska kärnkraftverken.
De säger att kvinnor ofta bryr sig mer om de mjuka frågorna och jag är väldigt intresserad av allt som rör barn och hur de har det men annars är det de "hårda" frågorna jag tycker är roligast.
Kärnkraften, brott och straff. Jag tycker Sverige är för mesigt.