måndag 1 oktober 2012

Migrationsverket och utvisningar

I helgen har det varit information i tidningarna om en kvinna från något afrikanskt land som flytt hit med sina två flickor från sin man för att flickorna ska slippa bli könsstympade. Debatten om just detta var hetsig för ett tag sedan. Migrationsverket beslutade att de inte ska få stanna och att det istället skulle söka hjälp i sitt hemland.
Jag anser att de flesta först och främst ska få hjälp i sitt hemland.
Att fly hit och ska vara en sista utväg och ag tycker då vi ska hjälpa dem som sedan vill hem att ta sig dit. Ibland går det dock inte. Den kvinna säger att hon helst inte velat lämna sitt hemland men att det är det enda sättet för att flickorna ska klara sig undan. Polisen är korrupt.

Vad är Migrationsverket och Sveriges problem egentligen?
För mig är det ok att den som kommer till vårt land med stora problem, anpassar sig till vårt samhälle och sedan sköter sig ska få stanna. De visar att de vill. Denna kvinna berättade om vad hon ville göra med sin framtid. Hon hade tankar och ideer och det är alltid ett första steg i rätt riktning.
Vad har hänt med barnets bästa?
Migrationsverket envisas nu med att de ska skickas tillbaka till hemlandet?
FNs barnkonvention?
Omhon hade kommit hit och misshandlat någon hade hon fått stanna för att det var synd om henne.
Jag tycker Svergie gör så fel. Alla ska få en chans till ett drägligt och bra liv men samma sekund de missbrukar detta på något sätt är deras chans förbrukad och man bör lämna landet.
Singapores lagar verkar bättre och bättre.
Jag är rätt övertygad om att synen på rasism och invandring hade ändrats om det hade blivit så att de som inte sköter sig inte får stanna. Det är inte synd om en människa som förstör en annan människas liv.