fredag 19 juli 2013

Ett nytt varv för fågelinfluensan..

H7N9, fågelinfluensan, har nu visat sig smitta via luften och forskarna undrar inte om det blir en pandemi utan när. Sist det var en pandemi på gång tvärvägrade jag vaccinera mig till mångas irritation. Jag vägrar vara en försöksdocka på saker som inte är ordentligt kollade och jag tror att många idag tänker liknande med tanke på den narkolepsi som drabbat så många.
En pandemi oroar inte mig. Dö ska vi alla förr eller senare och med tanke på att det idag är 37 personer som dött av det trots alla människor som bor på jorden så finner jag ingen mening med panik. Det intressanta i det hela tycker jag är vad som händer.

jinge.se
Ett program på P1 berättade för ett tag sedan att cancer inom en snar framtid inte kommer räknas som en dödlig sjukdom utan som ett tillstånd. Ett tillstånd du har tills du blir frisk och anledningen till det är att när tillräckligt många procent överlever en sjukdom så räknas den inte som dödlig längre.
Diskussionerna om att det alltid kommer något värre är på väg att besannas.
Du klarar dig för det mesta från cancer idag. Du behöver inte dö för att du fått HIV. (Dö ska du men inte direkt på grund av det) Istället kommer nu andra sjukdomar som är tio gånger värre.
Jag har tidigare skrivit om NDM-1 som befaras vara det värsta mänskligheten har skådat.
Det kommer alltid att vara såhär.

Jag tycker det mest intressanta med detta ska bli att se hur folk reagerar när de går ut och vill massvaccinera befolkningen igen. Jag tror fler är skeptiska och jag tror inte jag kommer få lika mycket mothugg på att jag inte vill. Jag har inget emot vaccin i sig men vill att det ska vara testat så att jag vet att jag slipper andra sjukdomar av det.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/nya-fagelinfluensan-mer-smittsam-an-befarat
http://emiliepilthammar.blogspot.se/2012/12/ndm-1-nasta-hiv.html