torsdag 30 oktober 2014

Om det finns någon rättvisa kvar.

Misshandlar man ihjäl ett barn förtjänar man inte att någonsin komma ut igen. Finns det utöver det fortfarande några som blir utvisade från Sverige hoppas jag att de står högst upp på listan när de avtjänat sitt straff och då kan biljetterna gå hem till flickans släkt.

Jag är oftast väldigt förstående och tycker man ska vara förlåtande och anser att jag själv lever efter detta i princip alltid, förutom vid vissa få tillfällen. Detta är ett sådant.
De som med berått mod gjort något så här fruktansvärt tycker jag dock aldrig ska förlåtas för deras handlingar är så obehagliga att varenda frisk människa får rysningar och tårar i ögonen.
Hur kan man slå ihjäl ett barn?

sverigesradio.se
Som lärare har jag varit på väldigt många skolor och träffat många människor. När jag gick på högskolan och studerade berättade en av mina klasskamrater, efter vår gjorda praktik, att hon hade ett problem. Hennes elever lekte Hamas och bombanfall på skolgården samt elever kom med blåmärken som föräldrarna åsamkat dem. Hon hade frågat en av dem vad som hänt och eleven hade då helt krasst berättat att denne fått en toffel kastad i huvudet för att denne inte hade lytt en av fäderna. Eleven tyckte det var lika naturligt att bli slagen som att leka självmordsbombare.
För de flesta boende i Sverige är detta otänkbart men i många länder är aga fortfarande ok.
Om man då bor i Sverige men inte vet det är något väldigt fel i det system som ska informera om hur det fungerar här.

Den man och kvinna som nu misshandlat ihjäl Yara har två egna barn och jag hoppas för mitt liv att de ska komma till ett bra familjehem i Sverige. Jag hoppas utöver det att de ska slippa träffa de människor som med berått mod mördat deras kusin och få lov att lägga detta bakom sig.
Risken finns att lagarnas tänk om att den biologiske föräldern alltid är den bäste kommer in här och det hade inneburit att föräldrarna ska ha umgänge med sina barn.
För mig är de urtypen för människor som inte skulle träffa sina barn.
Vem vet när de hade slagit ihjäl dem!?

Det finns få saker som kan få mig att gå i försvarsställning så mycket som barnen för likt de flesta andra föräldrar hade jag gått i döden för dem utan att tveka. Det är, som jag ser det, det normala.
Sen om barnet är biologisk eller inte spelar ingen som helst roll och bör inte göra det för någon.
Alla barn är allas att ta om hand.
De slog ihjäl flickan. Tänk på det.
Med tillhyggen och under lång tid tog de hennes liv.
Må hon ha funnit lugn där hon är nu och måtte de bli dömda.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/inget-nytt-lindomefall