onsdag 29 maj 2019

Lär dig livets stora gåta..

Igår tog jag ett beslut som i grunden förändrade hela bilden av mig själv.
Jag valde att gå ur det parti jag under så många år har förespråkat.
Jag har fått så ofantligt många mail och sms och ber så mycket om ursäkt för att jag inte har hunnit svara på alla men det kommer. Sociala medier har jag bara låtit bli och mobilen har jag lagt.

Det är tacksamt att se människor från hela Sverige höra av sig och undra.
Ifrågasätta hur något kan vara så allvarligt i en bild att det hamnar längst upp i det mediala Sverige.
Det är inte upp till mig att avgöra men det blir en jakt och har alltid varit.

Jag är kontroversiell.
Jag är medveten om det och har alltid varit.
Mitt stora bekymmer i livet är att räta mig i ledet för säger någon "hoppa" så hoppar inte jag.
Jag ifrågasätter varför jag ska göra det.
Där är dilemmat med partiet jag har förespråkat.
Takhöjden är så låg att du får gå och bocka dig alltid.
Du ska svänga i samma pendel som Stockholm för annars kan du inte vara med.
Det innebär också att den lina jag går på är väldigt smal och under många år har jag varit fruktansvärt obekväm för många.

Den första gången det stormade var när jag satt jämte kommunens partiledare.
Länsstyrelsen satte oss jämte varandra i fullmäktige och jag lade ut en tweet om att jag satt jämte en alltid lika trevlig Jimmie Åkesson. Där kom den första stormen.
Jag förstod inte problemet och gör fortfarande inte.
Jag anser nämligen att en person kan vara väldigt trevlig trots att vi inte delar samma åsikter alltid.
Stockholm förstod inte detta. Jag borde byta umgängeskrets och jag fick inte säga att någon var trevlig från just det partiet.

2012 skrev jag att jag aldrig någonsin kunde tänka mig att godkänna böneutrop i Sverige.
Det är sju år sedan och jag höll på att bli hängd. De jagade livet av mig men jag backade inte. Enligt mig ska man nämligen ha olika åsikter och vill man att ett parti ska förändras måste det ske genom att människor tänker olika. Jag bannades länge för detta.
För en månad sedan röstades en motion från mig, med samma innebörd, igenom i förbundsstyrelsen.
Frågan är inte längre kontroversiell. Moderaterna är nämligen livrädda för kontroversiella tankar varpå den fungerar nu när de flesta tycker att det är ok. Vinden har vänt.

Såhär ser det ut. Jag har nämligen motionerat om det mesta och jag är en fri själ som tänker annorlunda. Jag gick med socialdemokraterna i frågan om sprututbytesprogrammet. För mig var det nämligen rätt. Enligt mitt tänk var det rätt. Mitt parti ändrades sig senare och höll med.

Jag har även motionerat om att vi ska avkriminalisera cannabis och följa Portugals metod. Jag vill ta bort sexköpslagen för jag anser att Amnesty vet detta bättre än enskilda politiker i Sverige. För er som inte vet så anser Amnesty att den svenska sexköpslagen är en katastrof för prostituerade.
Frågorna radas upp.
Jag har inte varit så poppis alltid men jag backar inte.

Reinfeldts tal. Jag borde gått redan då för då försvann det mesta av mitt förtroende och partiet gjorde en vänstersväng. Sedan dess har jag funderat. DÖ var en katastrof.
Det som sedan verkligen har naggat förtroendet för varje dag är hur samma ledning som hejade på och stöttade Reinfeldt nu sitter och styr. Stockholmscentreringen är katastrofal.
Människor som har stått och hurrat för öppna gränser tvärvänder när de inser att deras platser hotas om de inte ändrar sig. Vi har de som har suttit i riksdagen och hejat på Reinfeldt för att sedan vända när det behövs. För mig är det ynkryggar.
Ryggradslösa varelser som är mer intresserade av själva positionen än att förändra något.
Makten är det enda centrala och inte vad som ska förändras.
Är det dem vi vill ska styra Sverige?

Min skräck har alltid varit att barnen skulle börja med politik för det är ingen bra värld och jag känner inte att jag någonsin har passat in. Jag är för rak och för rättfram.
Jag vill inte falla in i den gång som många andra har där man bockar och niger inför en överhet.
Jag gjorde en miss nu och står för det.
Jag mördade dock ingen, fuskade inte med några pengar eller våldtog någon.
Jag hade inte heller dubbla lägenheter, lät min familj resa för statens pengar eller tystade ner sexuella trakasserier på ett stort företag.

Jag lämnar med trygghet det parti som jag representerat under alla år och många är de som ställt mig frågan om hur jag ska göra. Vilket parti jag ska gå till och det har redan kommit erbjudanden från andra men jag vill inte. Jag börjar plugga igen till hösten och jag fortsätter på mitt älskade arbete.
Där människor väljer att se världen på ett bra sätt och skiljer på sak och person.
Jag har inte bara världens bästa kollegor och chef, utan har ständigt nöjet att träffa alla dessa barn och ungdomar. Små människor som ser världen ur ett helt annat perspektiv och där en av dem igår, efter att vi pratat om det som hänt, sa till mig att jag var riktigt smart för som den eleven såg det, var jag nu så känd att jag kunde starta en vlogg. Haha!

Jag ska inte starta någon vlogg.
Jag fortsätter skriva här för detta är mitt sätt att få ut lite av alla tankar, men i framtiden skriver jag utan förbehåll för jag representerar ingen annan än mig själv.
Moderaterna är tacksamma för att jag slutar för nu försvann den största konkurrenten till riksdagslistan och hotet om förändringar kan minskas.

Trevlig dag alla!