måndag 28 juni 2021

22,5 års fängelse.

Chauvin, som är polisen som hålls ansvarig för George Floyds död, har nu fått sin dom. Det blir 22,5 års fängelse. Säkert ett väldigt trevligt ställe att vara på om man är polis i grunden.
Det är en spännande skillnad mellan Sverige och USA.
Vad är ett människoliv värt egentligen?
Ingen vill ju känna att just den blir ett belopp, men sanningen är att det är så oavsett om man vill det eller inte. Tro inte att vården skulle ge dig vilken summa som helst.
Ditt liv har ett pris.
Få en väldigt märklig sjukdom med dyra mediciner så ska du se vad som händer.

Så vad är då ett liv värt?
Som jag ser det ska det sättas i paritet med vad du gör.
Själva människolivet i sig ska vara detsamma, men sen gäller det att du har utnyttjat det. Jag anser till exempel att det är viktigare att rädda en läkare än en lärare om det skulle hända någonting. Läkaren kan ju rädda fler liv, läraren lär ut saker.
Jämförelserna kunde gjorts till oändligheten. 

George Floyd var säkert väldigt mycket värd för sina nära.
Faktumet att han var kriminell och en drogmissbrukare som begick ett brott, det har helt suddats ut i efterdyningarna av det som har hänt. Fokus har lagts helt och hållet på att Floyd faktiskt dog och polisen Chauvin har fått ta allt. Som jag ser det har han gjort sitt jobb och i Sverige skulle han på sin höjd ha dömts för dråp och fått en villkorlig dom.
Här kan man istället dömas till låtsasstraff.
Chauvin ska vara glad att han "bara" fick 22 år med USAs system, men jag är övertygad om att han är dömd utifrån vad den enorma rörelsen vill.
Han var nämligen redan dömd. 
Dömd av en mob som bara vill se blod och faktiskt inte bryr sig om alla andra fakta som är störande i detta. Självklart ska en polis göra sitt jobb, men om det är så att anledningen till att polisen kommer från början har ett register att tapetsera väggar med, då kanske dennes familjen skulle bryr sig lite extra om den personen innan det barkade utför.
Mannen de hade i sin familj, som pistolhotat och gjort inbrott, han hade inte fått deras stöd innan, 
När han sedan dör under ett ingripade som han själv orsakat, DÅ blir han en hjälte.
Absurt.