onsdag 16 juni 2021

Kan man tjata om växthuseffekten i sex år så kan man prata om porr.

Magiska ord från en gymnasiestudents skolarbete.
Ja, växthuseffekten har de tjatat om sedan Greta blev poppis och det fortsätter ständigt att vara på tapeten. Att resten av samhället förändras i en rasande takt, det märker inte många av.

Studenten Emma har gjort sitt skolarbete med fokus på porr. 
Tankar, synen på och frågorna kring.
Det hon kommer fram till, vilket nu också får Oskarshamns skolor och ledning att agera, är att barn ner på mellanstadiet konsumerar porr och tror att vissa saker är sanningar. 
Internet har verkligen gjort succé!

Samtidigt är det så, att trots att mycket är så mycket lättare att konsumera idag då det är enkelt att få tag i det, så hade jag inte velat ha det som förr. Tänk när man skulle försöka slå i ordlistan för att man verkligen inte förstod vad Göteborgskompisarna pratade om. Ballen.
Ballen här där jag bor, det är skinkan.
Man har alltså två ballar, oavsett om man är man eller kvinna och det tog många år innan jag förstod vad det betydde i andra delar av Sverige. Det fanns inget internet som kunde upplysa utan det var nationalencyklopedin eller äldre kompisar som gällde.
Med samma dialekt hjälpte inte de äldre vännerna så bra och boken.. den lämnade mycket över att önska.

Inte som förr, utan på ett nytt sätt.
Nummer ett kring porr, det tror jag är att prata om det för bevisligen, vilket jag är ett bevis på, så har människor inte känslan för humor kring detta. Det är helt enkelt inte passande att prata om vissa saker, definitivt inte att skämta om det. Det blir bara ett rött skynke för många.
Till saken hör dock att den som är inom skolan måste ligga i framkant i allt, och det fäller även dessa områden varpå jag anser att Emma har helt rätt.
Kan man prata om växthuseffekten under sex år, varför kan man då inte ha sexualkunskap på samma sätt? Med den inställning som finns hos många så kan det inte skada.
Jag tror även att många är rädda för att ta dessa diskussionerna för att de själv är så pass rädda för vilka frågor som ställs. Osäkra på vad som är vad.

Jag håller i vilket fall med om det som skrivs. 
In med mer sexualkunskap i skolan och låt det ske tidigare.
Barnen är väldigt medvetna om vad som händer runt dem och desto tidigare de kan diskutera det med någon vuxen, desto bättre.