söndag 25 juli 2021

Hur är svensken?

Svensken är i gemen väldigt lam. 
Blir du arg?
Då knyter du näven i fickan.
Vad regeringen än gör så tänker man att det nog är lugnt.
Nya regler eller bestämmelser så gör man som man blir tillsagd!

Corona! Covid-19!
Regeringen säger: Vaccinera dig!
Svensken i gemen säger: Javisst!
Inga frågor.
Ingen eftertänksamhet för säger regeringen att detta är en jättefarlig sjukdom som massvis dör av så bara köper man det rakt av. Det faktum att man kan gå rakt in och kolla statistiken över hur många som de facto har dött med corona, den tänker man inte på.

Ute i Europa finns det som tur är lite jävlar i namma kvar för där protesterar man vilt nu. I Bulgarien vägrar de flesta att vaccinera sig och inte ens läkaren som vaccinerar tänker ta sprutan. Anledningen är enkel: Vaccinet är för nytt och oprövat.
I Tyskland tänker de bjuda på mutor för att ungdomar ska ta vaccinet och i USA skapar man ett hjul som ska ge vinster till dem som vaccinerat sig.
Ärligt! Är det ingen som känner att det börjar bli märkligt nu!?

I Frankrike, ett land där du gratis kan göra ett snabbtest så demonstrerar nu massvis med människor. De vill  ha tillbaka sin frihet. De nya reglerna kräver att du ska visa ett coronapass för att gå på exempelvis restaurang och de som jobbar inom vården tvingas att ta vaccinet om de vill arbeta kvar.
Det skapar massprotester och jag känner att, äntligen!
Äntligen börjar människor reagera!

Jag är vaccinerad med alla beprövade vaccin men har inte tagit några pandemisprutor. Jag tar inte heller influensasprutan för min uppfattning är att kroppen ska klara upp detta själv. Jag om någon, som faktisk låg i en lungkollaps och fick corona borde ju anse att detta är viktigt men resultatet blev tvärtom. Om jag som borde vara i en akut riskgrupp som redan ligger med slangar i den kroppsdel som ska vara mest utsatt och ändå inte märker av det.. nja.
Det finns de som blir väldigt dåliga, ja.
MEN det finns det av den vanliga influensan med.
Jag hade verkligen inte velat ha cancer nu, men corona.. bara skicka en ny variant.
De vanliga influensasprutorna, de tar äldre och sjuklingar.
Så tänker jag med detta vaccin med.
Låt de som är i någon form av riskgrupp ta det för ingen annan behöver den.

För mig handlar detta om friheten som fransmännen nu protesterar för.
Friheten att som individ få göra som man vill för inte en enda gång sedan andra världskriget har det införts sanktioner mot människor som nu. Då rörde det sig om stjärnor på kläderna.
Nu blir det en modern version där du ska bli godkänd i mobilen istället.
För mig är det en fruktansvärt skrämmande utveckling och när man nu börjar tumma på vad som är rätt och fel, utefter vad en regering säger.. då anar jag ugglor i mossen.

Jag har haft corona och det ska inte sättas någon spruta i denna kroppen nu heller för jag läser statistiken och förvånas över hur man kan vara beredd på att krascha ekonomin för en influensa.
Frankrike är helt fel ute!

För din frihet, magiskt!