torsdag 8 juli 2021

Ingen ko på isen..

Föga förvånande valdes Stefan Löfven åter igen till statsminister.
Åtminstone tills allt är klart efter nästa års val.
Min sammanfattning av det hela?
Tja.. hade jag blivit tvingad att välja mellan att rösta på centern eller vänstern så hade det helt klart blivit vänstern. Dadgostar står åtminstone upp för det hon tror på och det gillar jag.
Lööf däremot har inte hållit någonting som har sagts.

Alltihop har varit ett gigantiskt spel för gallerierna. 
Med vänstern i spetsen har man lyckats att föra fram sig själv för jag är helt övertygad om att gemene man där ute inte har koll på varför allt har blivit som det blivit.
Det har nämligen bara blivit en fråga om Löfven eller inte, när det egentligen var en politisk sakfråga som skapade detta. Allt handlar om hyror i nybyggnationer.

Frågar ni mig så är jag tacksam över att det inte blir något nyval.
Jag anser nämligen att det hade varit en katastrof för skattebetalarnas pengar då ett val är allt annat än gratis. Med det sagt anser jag inte att regeringen är den bästa, men nu får de ett år till på sig att visa att de kan förstöra lite till.
Å andra sidan har jag inget förtroende för någon som vänder kappan efter vinden.
Kristersson hejade fram Reinfeldt, avsatte Batra och säger nu samma sak.
På något sätt måste man vara något efter om man tror att människor inte minns.
Det som sägs nu, det sades bland annat av mig för över tio år sedan men då - även då - blev jag hotad av uteslutning för detsamma. Nu har de fattat och i min värld så betyder det att det som normala människor förstår nu, det kommer de alltså inte att förstå förrän om tio år.
Det kan man inte lägga någon tid eller kraft på.

Jag hade helst velat se en total omskapelse av den svenska demokratin.
Jag anser nämligen inte att personer måste vara med i ett parti för att röstas fram, utan som jag ser det skulle det även vara ok med rent personliga platser.
Självklart förstår jag meningen med demokratin, men ser att det finns andra former av den.
Tänk er att alla som har ett intresse för politik får säg etthundra frågor.
Dessa besvaras och läggs in i en bas.
Den dag du ska rösta så ska du svara på alla frågor, vilket även hade varit bra för alla dem som faktiskt inte har någon aning om vad partierna står för, och efter att ha svarat hade man fått veta vem man höll med mest. Det hade varit kanon.
Sen om den personen är man eller kvinna, ung eller gammal, boendes i Norrland eller innerstan Stockholm. Det skulle inte spela någon roll.
Utöver det kunde de tagit bort en mängd riksdagsledamöter och det vet jag att Medborgerlig Samling, som alltid har fötterna på jorden, säger som enda parti.

Den demokratiska organisationen behöver inte kosta miljarder.
Grattis Löfven, hösten är på väg och med den så blir träden kala.
Nästa år sitter du inte kvar.