torsdag 21 december 2017

En ursäkt?

Sveriges muslimska förbund, Svenska islamiska församlingarna och Förenade islamiska föreningar i Sverige kräver en ursäkt för Morgan Johanssons fruktansvärda uttalanden om att antisemitism alltid ska dömas på samma sätt oavsett om det kommer från nazister eller muslimskt håll.
(!)
svt.se

I ett par dagar har jag kritiserat socialdemokraternas många gånger dumma förslag men nu ska jag faktiskt hålla med dem, eller honom. Morgan Johansson sa något häromdagen, som de absolut flesta nyhetsföljande personer vet: muslimska företrädare står för det mesta våldet och hoten mot judiska personer i Sverige.
Varenda gång konflikten mellan Israel och Palestina blossar upp så utsätts judarna i Sverige för en massa saker som de inte har gjort sig förtjänta av. Om man nu någonsin kan göra sig förtjänt av helt ogenomtänkt hat.

EUs statistik, vilket är en av mina favoritbilder när det gäller statistik, visar tydligt vilka det är som står för hatet. Varför i hela världen ska det vara tabu för att säga något om det?
De olika islamiska grupperna anser att man inte kan dra alla muslimer över en kant men de reagerar inte för att alla nynazister dras över samma.
De olika muslimska grupperna i Sverige vill nu ha en ursäkt.

Jag hoppas verkligen att Johansson står på sig för i detta har han helt rätt.
Det är enligt statistiken som så att just personer med tron islam är överrepresenterade bland dem som hatar judar i Sverige. Vänsterfolk kommer strax därefter och sist kommer högerextremisterna.
Jag känner ingen som avskyr eller hatar judar i Sverige.
Ingen.
Vi uppfostras nämligen in i att vi alla har exakt samma värde och vi gör ingen skillnad på människor utifrån några kritiserar. Vi gillar tom hbtq-personer trots att många länder i dag fängslar dem.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/morgan-johansson-s-far-kritik-av-muslimer