lördag 5 december 2020

Den moderna krocken.

Hur är kvinnan?
Självständig, stark och.. ja, vad då?
Jag är fullt medveten om att det är jag som är oerhört okänslig i detta men jag kan inte se bekymret. Yngre kvinnor idag tror att det normala är ankläppar, stramt ansikte och perfekta naglar.
Man ska vara just stark och självständig.
Kalla sig för feminist.
Utstråla makt.
MEN.. ska man föda barn måste man hålla någon i handen?
Varför då?

Jag kan förstå ur pappans synvinkel att han vill vara med på förlossningen, även om det är så att de gör ytterst lite nytta. (Ber om ursäkt alla män som nu blir kränkta men huvudet och kroppen på barnet ska ut ur kvinnan, inte mannen) Det finns faktiskt personal som är proffs på det de gör så någonstans måste man lita på det. Tjejen i artikeln berättar om hur hemskt det känns när allt inte är som hon har planerat. Att killen inte får vara med om de har otur. Nej, så är det.
Du kommer dessutom få ta många betydligt svårare beslut så bara vänta.
Är det svårt att klara en förlossning själv?
Tänk då när ni plötsligt inte är överens kring något inom barnuppfostran.
När ni har olika regler men måste jämka..

Och de där bekymren, de börjar nästan omedelbart efter förlossningen. 
Barn med allergier, kolik, nattskräck... för att inte tala om alla som anser sig veta exakt hur du ska göra med just ditt barn. Tänker du lyssna på alla andra så ska du nog inte skaffa barn.
Du behöver nämligen vara stark för det i alla lägen. 

Den där fasaden är därför ett mysterium för mig.
Stark och självständig?
Men du vågar inte göra världens mest naturliga sak ensam... det rimmar illa.
Kan pappan vara med så ok, men det kan omöjligt räknas som hela världen om han inte är med när det faktiskt finns människor som dör i världen.
Och då syftar jag inte på människor med corona.
Lyssna på Johan von Schreebs sommar/vinterprat härom året, när han berättar att han har varit med och styckat foster/barn som fastnat på väg ut ur magen.

Vi bor i ett modernt land med väldigt få bekymmer i det stora hela.
Enligt mig är det därför inte meningsfullt att klaga på saker som faktiskt är fullt fungerande på andra sätt än det man själv har tänkt. Om någon har panik och den respektive är förkyld, så kan jag iofs inte se bekymret med att ge denne munskydd, sprit och vad som nu behövs.
Man måste se lösningarna istället för bekymren.

Bild från svt.se