fredag 4 december 2020

Kanske dags att förändra tänket?

Nu får man inte lämna barn i skolan eller på dagis ifall man själv är konstaterat smittad med corona. Folkhälsomyndigheten gjorde detta klart och jag kliar mig i huvudet.
Skolplikten har alltid gått först och har gjort fram tills nu, men dagis?
Mig veterligen fick man inte lämna barn om man är hemma och är sjuk, varpå jag ställer mig väldigt frågande till varför man ens säger detta. Efter kontroll så är det ok.
Du får lämna bort dina barn om du är sjuk.
Jag förstår verkligen inte.
Hur i hela världen kan någon ställa sig frågande till att exempelvis influensor snurrar runt när det ser ut så?

I allt kaostänk så hoppas jag att man kanske kan ta sig en funderare över vad som är logiskt bra, för kanske detta nu leder till att föräldrar inser att den där tiden med barnen, den försvinner väldigt fort.
För mig finns det ingen logik alls i att man lämnar bort sina barn när man själv är hemma, och inte heller när man är sjuk.. det borde vara ett skämt.
Det är nu någon kommer att ta upp att det faktiskt finns ensamstånde som behöver hjälpen om de blir sjuka. Jo, undantag finns det alltid, men för mig är det ändå absurt.
Lämna barnen när man är sjuk?
Är det konstigt att influensor spridit sig tidigare?
Förhoppningsvis leder detta till att man nu kan stoppa all form av sjukdom långt tidigare för även om vissa inte verkar vilja veta, så är det inte ovanligt att man får stänga ner avdelning då smittor bara rullar runt. Det hade inte hänt om alla hade följt reglerna.

Någonstans längs det sista seklet så blev Myrdals tänk det korrekta.
Efter hand har man plockat bort all form av självförtroende hos vuxna människor som skaffar barn och jag tycker att det är skrämmande. Nej, du kanske inte är en perfekt förälder men vem är det?
Du gör så gott du kan?
Så länge du har hjärtat på rätt ställe och prioriterar barnet så kommer det att fungera.
Skulle det inte göra det så kommer socialtjänsten att rycka in.
Bara tänket att du lämnar dina barn för att andra ska ta hand om DINA barn bättre än du själv, är absurt. Det handlar inte om att barnen har det dåligt eller att det är något fel på den specifika platsen, utan om det faktum att du sitter hemma eller går på stan och fikar, för du har lämnat bort ditt barn.
Tycker du det är konstigt att dessa barn sedan undrar hur prioriteringarna såg ut?

Lev nu, dö sen.
Du vet inte hur lång tid du har med barnen så ta varenda minut du kan och var hemma.
Inte bara nu utan alltid.
Barnen är inte små så länge och du lever inte för evigt. 

Bild från svt.se