måndag 10 januari 2022

Skandalerna hade inte varit lika stora idag.

Vad är en skandal?
Enligt Wiki är betydelsen av ordet:
"En skandal, offentlig anstöt, obehagligt uppseende, någonting förargelseväckande - även i betydelsen av en offentliggjord incident som innefattar anklagelser om brott, moralisk förflackning, korruption etc. En skandal kan vila på enbart rykten. En skandal kan även omnämnas som en affär eller härva."

Som jag ser det är det alltså lättkränkta, känsliga människor som inte har förstått att man inte ska kasta sten i glashus som reagerar mest. Det, samt dem som kan tjäna något på det.
Tjäna mer makt eller pengar.
Under hela mitt liv har jag aldrig stött på något annat.

Janet Jackson visade bröstet på Superbowl.
Katastrof!?
Det är ett kvinnobröst.
Min uppfattning är att alla människor i världen nog har sett ett kvinnobröst någon gång och har de inte det så var det verkligen på tiden.
Justin Timberlake som drog av henne kläderna blev hyllad.
Janet blev portad och ansågs fruktansvärd.
Överkänsligt.

Självklart är det så att jag känner igen mig, fast att jag inte dragit av någonting utan faktiskt bara skämtade. Poängen försvann när personerna och media som ville ha mer makt och pengar insåg att de kunde tjäna på att spy galla. Jag försvarade en Sverigedemokrat och det var fruktansvärt.
Så fruktansvärt att jag skulle uteslutas ur partiet men ledamoten jag försvarade fick en plats i EU.
Min partikamrat fick en ny topposition.
Vad är skillnaden?
Man och kvinna.

Jag är den sista som skulle kalla mig för feminist men faktum är att det görs skillnad på män och kvinnor. Det gjordes då och det görs nu.
Vad var skillnaden?
Janet var en kvinna.
Justin var en man.
Min tidigare partikollega var man och sa inte emot.
Jag kvinna med ständiga åsikter om allting.
Obekväm.
Bekväm att bli av med.

Tittar jag på Janet och Justin så hade jag inte varit förvånad om hans agenter står bakom mycket. Det tillsammans med ett land i dubbelmoralens tecken. Vissa saker är ok men andra inte.
Jag är inte lättkränkt och har aldrig varit då jag anser att alltid är upp till den som vill.
Jag anser dock att det finns människor som manipuleras av media och vissas intresse av makt och pengar. Källkritik, det är grundbulten tillsammans med det där glashuset.

Är allt verkligen så farligt?
Jag tyckte det var en överdrift med Janet Jackson då och tycker det nu. Tänk om alla hade brytt sig lika mycket om sig själv och att skapa något för andra, istället för att prata och bry sig om alla andra. Vilken fin värld vi kunde ha haft.