fredag 9 september 2022

Partiet so(m) saknar egna idéer i Sölvesborg!

Hur mycket är din röst värd?
Hur mycket tror du att någon annan anser att du är värd?
Moderaterna i Sölvesborg var under tjugo års tid min hemvistelse och i efterhand kan jag säga att det var tyvärr minst tio år för mycket. Trots det måste det anses vara tur för dem, för utan alla idéer jag ständigt sprutar ur mig så hade de inte haft några idéer att föra fram nu tre år efter att jag slutade.
Jag har skrivit om det tidigare.

Förutom en kampanj och reklamblad som tydligt visar fokus på en person, så blundar många på bilderna. Vi får hoppas att det är någon som gratis ställt upp och tagit fotona, precis som jag gjorde på den tiden. Det är nämligen ni skattebetalare som betalt alla deras utskick.
All reklam.
Alla chipsen.
Fotograferingen.
Allt!
Ni jobbar alltså och era pengar ges till partier som köper skräp och skänker det tillbaka till er. Vi vill istället att ni själv ska få behålla pengarna.

Bilderna visar två saker. Den ene på moderaterna i Sölvesborgs "nya" idé där jag faktiskt omnämns som "en toppmoderat".. men också en bild på sanningen.
Sanningen är i detta fallet dokumentet på motionen.
Jag skrev den nämligen den förste september för fyra år sedan.
Då den andre var helt ny i partiet och var från samma by fick han vara med på motionen.
Han kunde nämligen inte skriva själv, men tyckte om idéen om att lägga ut parkavdelningen på entreprenad. Min idé sedan flera år.
Då kommunen då ansågs vara väldigt illa skött med mycket ogräs så skulle det vara lösningen. Jag tänkte nämligen att om någon med en lokal förankring skötte den egna byn, så skulle en annan känsla dyka upp.

Den lokala förankringen på företaget skulle göra att de som fick uppdraget skulle se sitt uppdrag varje dag. Ingen från kommunen skulle behöva köra ut för när "Nisse" körde genom sin hemby skulle de inse att blommorna behövde vattnas, se ogräset eller upptäcka att stranden behövde städas.

Detta var tydligen en så bra idé, att trots att de nu sittande var med och bestämde att motionen skulle anses vara besvarad, vara för dyr att genomföra och högst sannolikt var jobbig att räkna på.. så har man nu bestämt sig för att min idé var så bra för fyra år sedan att man nu tänker genomföra den nästkommande fyra år.
Varför har man inte fixat det under nu sittande mandatperiod?
Fyra år är för kort tid för att ta beslut som i förlängningen ska spara pengar och kraft till kommunens skattebetalare?

Bilden som finns när denne motion lades.. som nu är så bra att den anammats, föranledde stora jubelrop av den som fick vara med på den. Jag var van vid att uppmärksammas då jag till och med i en artikel fick en soffa utsläpad vid torget i Sölvesborg. 
Detta var innan valet 2010 och jag hade utnämnts som den flitigaste motionären.
Jag ville förändra då och vill fortfarande det.
Mina idéer är inte slut, till skillnad från dem som nu går på val på idéerna jag eller Inger har fört fram. Valmanifestet är som taget ur min Drive.
För det är just det.
Precis som den svarte bilden visar.. jag kan bevisa att det är jag som har skrivit motionerna.
Jag kan visa svart på vitt, eller tvärtom, att jag är upphovspersonen bakom.

Det är det där med att vara profet i sin egen hemby.. det måste vara svårt för dem.
Jag har alltså en riksdagskandidat som går till val på mina idéer för över tio år sedan, som hon kritiserade stark och ville få mig utesluten för, och nu även en kommungrupp som vill för igenom mina idéer som de inte hunnit med trots fyra års styre.
Det är faktiskt rätt pinsamt.

Jag har fullt med nya idéer!
MEDborgerlig Samling är lösningen och garanten för att vi inte tänker ta andras tankar.
Vi för helt enkelt bara fram våra egna, så kan vi titta på när de sedan blir stulna av idélösa människor.