lördag 3 september 2022

Vem är Emilie Pilthammar?

Det där med att höra sin egen röst.. det är fruktansvärt!
När jag gick på låg och mellanstadiet kom skolans talpedagog, satte en liten maskin på bänken hos eleven längst fram och sa sedan "Säg S".
Ssssss!?
Paniken som infann sig med denna bokstav, för hur jag än gjorde så lyste aldrig den där lilla lampan grönt. Den lyste alltid rött!
Sen fick jag gå till talpedagogen för att träna på att säga just S.
Problemet är att det fortfarande låter lika fel men i fjol fick jag av regionens logoped veta att jag inte läspar. Trots tandställning under många år så har jag ett litet överbett så när jag pratar kommer det ut luft. Jag väser alltså och detta hörs extra tydligt när jag säger bokstaven S.
Jag avskyr det!

För övrigt så tycker jag att denna intervju: https://www.youtube.com/watch?v=xMkvg1W1Bqg med mig är riktigt bra. Malin Thorén tar fram det bästa och fokuserar inte på att förstöra eller jaga någon, utan låter den man är komma fram och jag känner igen mig själv.

Jag är en flummig själ som skiljer på sak, person och handling. Jag står för vad jag tycker och skulle aldrig trampa på någon. Aldrig.
Det finns mycket som jag inte säger men jag väljer att låta bli då jag inte tror det ger något.
De som vill väga in negativa saker kommer göra det hur jag än säger så det är lika bra att bara låta det vara.

Genomgående under hela intervjun är mitt musikintresse, min syn på livet och hur min politiska bana började. Inget extra, inget konstigt utan bara jag.
Det får liksom bära eller brista och precis som jag säger så är jag just jag, oavsett vem som skulle möta mig eller ha en åsikt. Jag väljer att se allt som om ingen bryr sig om hundra år.
Det lättar oerhört mycket.

I intervjun pratar jag om Kelly Family. Det är ett fantastiskt band så har just du inte hört dem så sök eller lyssna på en av de bästa: https://youtu.be/e1xkb9y34YA

Malin Thorén, du är helt fantastisk och Bosse likaså!
Sölvesborgs närradio.
Heja er och det jobb ni lägger ner för vår kommun!

Vill du ägna knappa trettio minuter av ditt liv på att lära känna den jag är?
Då finns intervjun här: