onsdag 7 september 2022

Ett tillkännagivande från the bitch of Sölvesborg.

Efter flera påpekanden så tänkte jag att the bitch - MOI - ska klargöra några saker.
Jag har nämligen de sista dagarna fått väldigt mycket frågor kring min kritik kring saker.

Nummer ett är toppolitikerna i kommunens löner.
Det är tydligen känsligt att lägga ut dessa så att de behöver stå till svars för dem veckan innan valet. Sen kommer det frågor om min egen lön. Då jag anser att politik inte ska vara ett heltidsjobb vägrade jag ta ledigt från mitt lärarjobb på heltid, varpå jag arbetade halvtid som lärare och skulle vara halvtid som politiker men det blev på 42 procent om jag minns rätt. Varenda gång jag var tvungen att gå på något med poltiken fick jag därmed ta tjänstledigt från lärarjobbet om det krockade, vilket i slutänden gjorde att jag förlorade på att arbeta. Systemet är nämligen inte byggt på att människor ska arbeta samtidigt. Man ska enbart vara en politisk floskel och proffstyckare. De fem månader jag var på plats var lönerna uppe för diskussion och offerkoftan kom då från andra att "vi har lägre lön än övriga kommuner".
Som jag ser det ska politiker inte ha några höga löner.
De ska tjänstemännen ha.
När jag avgick valde jag att avsäga mig lönen och allt annat.
Jag anser nämligen inte att man ska suga ut systemet och jag hade mitt arbete att gå till.
Där är ett problem med dem som sitter där.. för målet är att inte arbeta med något vanligt utanför politiken utan man förlitar sig helt på att man ska leva som en politisk broiler hela livet.

Jag fick även frågan om varför jag inte skrev om det förra kommunalrådets dubbla löner.
Detta anser jag inte vara relevant nu, tre år senare när personen i fråga inte har någon makt här, men den som är intresserad kan gå in och googla så skrev jag om det när det var aktuellt. Jag försvarar eller skyddar nämligen inte någon.

Nummer två är att jag försvarar Kristdemokraten som blir utesluten för en avvikande åsikt.
Nja. Här kommer min ryggrad in.
Jag bryr mig inte om vilket parti man tillhör, vem man är eller vad man har gjort. Jag skiljer nämligen på alla dessa saker. Att någon blir utesluten för att ha en avvikande åsikt, det är något jag alltid har vänt mig emot. När jag var med i det som då hette Landstinget Blekinge, nuvarande Region Blekinge, hade vi en fantastisk ordförande. Han lät oss rösta som vi ville när det var känsliga frågor.
Jag röstade därmed för socialdemokraterna om sprututbytesprogrammet.
Tvärt emot mitt eget parti.
Det var inga bekymmer för ordföranden såg inget hinder i det och hade ett sunt tänk.
Så är uppenbarligen inte fallet i Sölvesborg.

Nummer tre är trygghetsvärdarna i Sölvesborgs kommun.
Jag har under alla år propagerat för att skolan måste vara knutpunkten för att fånga upp barn på glid. Jag jämför ständigt händelser med ett barn som springer runt och tänder fyr.
Valet man då har är att springa efter och släcka alla platser som brinner.. eller tar man tändstickorna för barnet. Sölvesborgs kommun har valt att jaga bränder istället för att ta tändstickorna.
Trygghetsvärdar och övervakningskameror flyttar på sin höjd problemet, men det försvinner inte. Tändsticksasken hamnar i fickan istället för i handen. Att det sitter en övervakningskamera vid tågstationen är väl ok, men tanken på att de ska finnas överallt blir absurd. När de börjar sälja i ditt kvarter?
Var det då bra med alla kamerorna i centrum eller hade du hellre velat att man tog tändstickorna för barnet?

Nummer fyra är vad jag egentligen vill. Vilka jag egentligen vill ska styra!
Denna är lättast!
Det enkla svaret är nämligen att just den delen inte spelar någon roll. Vilket parti som bestämmer är oviktigt om fokuset i politiken ligger på medborgarnas bästa. Jag ser dock hellre en blå regeringen än en röd, men jag vill absolut inte se Kristersson som statsminister.
Han har under så många år visat att han inte har någon ryggrad och att sätta dit honom är en förlängning av Reinfeldt så aldrig. Jag hade inte haft några problem att se Åkesson där, fram tills han gick ut och krävde nedstängning av Sverige under corona. Där kom nämligen beviset att man var som alla andra partier som med piskan vinandes agerade EXAKT som alla andra och lite till.
Man har blivit en del av etablissemanget och slutat tänka själv.
Makten är viktigast.
Blir det ett blått styre ser jag helst av allt Ebba Busch vid rodret.
En framåt kvinna med skinn på näsan och som inte backar när gamarna börjar flockas.

På kommunal nivå fungerar det inte på det sättet.
Toppkandidaterna på dessa listor har lön som första fokus, inte förändring.
För mig är det därmed oviktigt vem som styr skutan så länge jag och Medborgerlig Samling får igenom så mycket som möjligt av den politik vi vill genomföra. Genom åren har jag aldrig blivit köpt.
Jag har alltid varit obekväm och gått den väg jag själv tror är den rätta, vilket har genererat motvind i en grusig uppförsbacke. Varken jag eller MED som parti vill in i politiken för att få en lön, vilket gör mig och oss farliga. Jag och vi vill in för att förändra grundtänket.

Det blir då absurt när jag får kritik, för att jag kritiserar Samstyret.
"Du var ju med och startade upp det!"
Ja, det är sant, men sedan har det förändrats.
Hade jag suttit med hade vi inte haft några trygghetsvärdar utan lagt de pengarna i skolan, på fältare eller socialtjänsten. Jag hade vägrat låta en enda positiv tanke kring en vindkraftspark vid Hanö komma fram. Jag hade inte nickat med i några diskussioner kring höghus i Hällevik eller låtit skolan där mögla ihop. Detta har skett de sista åren.
Ska jag då vara tyst för att vara snäll och inte kritisera mina "vänner"?
Nej, självklart inte.
Mina riktiga vänner klarar av att jag säger min åsikt och förstår att det ser ut så.
Hade jag varit tyst för att vara snäll.. då hade jag varit som den totalt obefintliga opposition som varit där sedan jag slutade. Det nickas och bockas bara man får bra poster och mycket pengar.

MED vill ha tjänstemannaansvar och detta sker genom att människor med rätt utbildning och kunnande också är de som tar besluten.
Det är absurt att politiska hobbytyckare med lön ska bestämma hur de inom vården ska arbeta. Bestämma över tjänster inom skolan och sedan fördela pengarna därefter.
Man har inte förstått att kommunens ekonomi ska behandlas som sin egen - MED respekt.
En ny isrink på torget, pensionärer ska gratis rensa rabatterna och ett lån på 200 miljoner till vägarna... men skatten ska sänkas med en krona!?

MED kommer röra om i grytan med målet om att göra politikerna onödiga.
Kunskap bör vara vägen till makt.. inte fingret i rätt vindriktning och ett leende åt dem man kan manipulera.
Vad vi vill mer?
Det finns här:

Varmt välkomna till Sölvesborgs nya opposition, som inte kan köpas med löner eller något annat trevligt.
Det behövs förändring.
Varmt välkomna MED!