torsdag 27 oktober 2022

Att bita sig själv i svansen.

Tänk att det kan kännas så skönt!
Karman, för det är så jag lever.
Jag lever mitt liv på bästa sätt för att det ska fungera, men jag kommer inte trampa på någon.
Jag är inte beredd på att gå över lik.
Alla fungerar inte likadant och inom politiken är det sällan så.

För ett par år sedan aviserade länets Karlskronabaserade riksdagsledamot att det var dags att komma hem och strax efter meddelades det att kommunalrådet i Ronneby skulle bli sambo.
Sambon skulle flytta till Ronneby.
Jag skrek rakt ut.
Jag gillar verkligen sambon så det har inte med personen i fråga att göra, utan det faktum att man gör saker och inte förstår att alla andra också fattar vad som är på gång att ske.
Det fick mig att skrika.

En stor maktenklav, med kvinnan som byter åsikt efter vad som gynnar henne själv främst, styr upp i Karlshamn och alla förstår att hon inte kommer backa. I Karlskrona finns några starka kvinnor och Emma som satt där på grund av sin popularitet hos väljarna.. henne gjorde man sig av med.
Namnet i Karlshamn var garanterat en orsak till det.
Vad som helst för pengarna och makten!
Alla åsikter är till salu.

Ronnebys starke man i Regionen fick gå efter massiv kritik kring hur man behandlade Emma Stjernlöf och det var helt rätt att han skulle gå. Istället för att titta i spegeln och se att han alltid har velat ha ALLT själv, speciellt med betalda poster, det har man svårt att förstå och istället skyller man på andra saker.
När då kommunalrådets sambo får posten därefter så håller det i två veckor.

Jag är så glad att jag slipper dessa fruktansvärda nomineringsmöten för inget är så knäckande som dem. Nu kan man dessutom se att de återfinns inom flera partier. Jag kan sätta min ena hand på att samma kvinna som styr upp i Karlshamn också har ett finger med i detta spelet, och då blir det intressant. Karlshamn och Ronneby har nämligen samarbetat för att plocka bort Karlskrona tidigare.
Det betyder i sin tur att inte kommunalrådet i Ronneby, tillika förbundsordföranden, sitter osäkert.
Plats måste ju göras för dem som blir kvar och betalda platser är det bästa.
Speciellt om de är politiska, för då blir lönerna betydligt högre!

Det som nu händer, det är karma.
Det finns några kvar att invänta, men det är på gång och fallet kommer förhoppningsvis släppa fram människor som inte bara bryr sig om pengar, utan människor som vill tro på förändring.
En förändring som de i själen anser vara rätt, inte som de tycker för att tjäna på det.
Skaffa ett riktigt arbete istället!