söndag 30 oktober 2022

Känns det bra nu vänsterfolket?

Alla människors lika värde.
Det är en självklarhet för mig trots att jag aldrig någonsin tänker stå och vifta med en prideflagga, kalla mig för kommunist eller vänster.
Att alla människor är värda lika mycket i grunden, det är nämligen något jag alltid har stått för.
Jag har aldrig brytt mig om människor jag möter är vänster eller höger, men min uppfattning är att de som står till vänster oftare har svårt för dem till höger - inte tvärtom alls på samma sätt.

Jag bryr mig inte om vilket land någon kommer ifrån eller vilken religion någon har. Jag tycker ofta att det tvärtom är intressant. Intressant för att det kan innebära mer kunskap kring hur det kan vara. Ett annat sätt att se på saker. Det är enligt mig befriande att möta andra människor och få dela olika åsikter.
Allt är ok så länge man respekterar att människor får tänka olika och att man sedan även utöver det. Man behandlar alla lika även om man inte delar åsikterna.

Utöver allt detta så finns det olika intressen.
Jag är ingen sportmänniska.
Jag har aldrig varit det och kommer aldrig bli det.
Jag vet det mest grundläggande och hör vad som sker men i det långa loppet är det för mig helt meningslöst. Jaga en boll, en puck eller titta på en boll som fär fram och tillbaka.. visst.
Jättekul!
När sporten blandar sig in i politiken.. då blir det dock problem.

Att VM ska spelas i Qatar är nämligen helt förskräckligt!
Ett land som inte respekterar någonting med de mänskliga rättigheterna eller inser att människor får vara olika. HUR kan man godta att VM ska vara där?
När det nu närmar sig, och vi med tydlighet ser att homosexuella inte kan åka dit, att man inte får klä sig som man vill och att kärlek inte får visas öppet.. vad är det för skräp världen sponsrar!?

För det är just det!
Just DU som väljer att titta på detta sen.. DU är en del i problemet.
Hela världen borde skaffa sig lite ryggrad och säga NEJ.
N E J !
Vi ska inte gynna ett land som inte följer de mänskliga rättigheterna!
Vi ska tvärtom se till att de ska hamna i kylan, portas från deltagande och sättas i en egen liten bubbla. Alla ni som är så arga på Putin.
Jag hoppas att ni inte tänker se en enda minut fotboll, för då är ni likadana.
Man kan inte fördöma en regim och godta en annan.

Bojkotta VM i Qatar!