onsdag 12 oktober 2022

Vart håller föräldrarna hus?

Vad har du för uppgifter när du arbetar i någon form av butik?
På min tid, eller vad jag anser vara det normala, så sköter du kassan, plockar upp varor eller sköter beställningar. Det är ungefär det.
Numera ingår det dessutom att jaga barn och ungdomar vars intelligensnivå går längs med fotknölarna.
Så måste det nämligen vara, när butikspersonal ska jaga dem inne i butiken när de flänger runt med sina elsparkcyklar och tror att de äger världen.

Igår besöktes Dollarstore efter en mycket trevlig stund på musikskolan och det må vara jag som är en bitch, men jag kan inte vara tyst. Barnen har börjat förstå det.
När de går förbi med elsparkarna så kanske, men när de plötsligt kommer mellan varuhyllorna och nästan kör över ett av barnen då blir jag arg.

Sa till och sedan höll de sig undan.
Barnen har vant sig vid att jag alltid säger till och igår muttrade jag över att varenda butik borde få skolkatalogen, så att de kan ringa in vilka barn det är.
När jag kommer närmre kassan kommer personalen med en av killarna och säger att det är stopp nu.
De har alltså blivit tillsagda flera gånger men kör in i butiken igen så fort ingen tittar.

Min stora fråga blir då:
Var i hela världen håller föräldrarna hus?
Hade ett av mina barn kommit hem och jag hade fått veta att de hade tagit en cykel, rullskridskor eller elspark in i en butik så hade just den saken försvunnit.
Kan man inte förstå normala regler så ska man inte ha något plus i kanten.

Vi lever alltså i en tid där allt i skolorna ska anpassas för alla som har någon svårighet men trots det kan eleverna färre saker. Rönen säger att barn och ungdomar ökar i vikt för de rör sig inte.
Samtidigt låter frånvarande vårdnadshavare dem flänga rundor på elsparkcyklar i uppemot 20km/h inne i en butik?
VAR är föräldrarna!?

Igår var det fyra elsparkcyklar runt sextiden inne på Dollarstore och killarna var mellan tio och tretton år ungefär. Ingen hjälm på och den ene hade redan ett ärr över kinden. Har man ingen koll?
Med all teknik, appar och dylikt som finns att tillgå så släpper man telningarna fritt.
Jättegulligt att de terroriserar butikspersonal och kunder.
Vad händer när de kört ner någon?
Det är ju inte så att man går på helspänn inne i en affär för att risken annars är att man blir överkörd!

Så du förälder med barn inne i Sölvesborg, vilket troligtvis inte är det enda stället som drabbas av detta, var befann sig era barn igår?
Det är pinsamt!
Det är inte butikspersonalens uppgift att uppfostra barn, det är föräldrarnas och klarar man inte det så kan man inte heller ge barnen verktyg för att bete sig illa.
Ta elsparkcyklarna och pengarna sen kan ni låta dem gå.
Alla vinner på det.

Det borde för det första vara minst femtonårsgräns på dessa fordon och sedan borde personal i diverse butiker få rätt att direkt beslagta elsparkcyklarna om de tar sig in i en butik.
De borde sedan hämtas ut av föräldrarna.
Händer det igen så kan de tapetsera dörrarna in med både föräldrar och barns ansikten för att visa att de inte längre är välkomna.

Så, var befann sig föräldrarna igår?
Upptagna med sitt eget förmodligen och det är en totalt skrämmande utveckling för det är inte så att barnen gör som de blir tillsagda av andra vuxna heller, utan då kaxar de emot.
Fruktansvärt.