söndag 2 oktober 2022

Var är Jackie?

Tyck vad du vill, men jag anser att det ska finnas gränser för en hel del saker. Jag tycker att det är bra att Sverige har gränser för att gå i pension, även om jag tycker att det ska vara beroende på vilket yrket är och vad individen själv tycker och anser.

Att vara den som styr landet.. det bör dock betyda att du ska vara en mänsklig superhjälte. Få är det när de har passerat sjuttio år. Absolut inget ont om människor i denna åldern, men kan man verkligen leda världens största stormakt när det verkar som om man är dement? 
Det har skett tidigare men trots det så verkar det inte finnas några gränser tillsatta. Frågan blir dock väldigt aktuell när president Biden frågar efter en kollega som är död. Att man sedan slätar över det.. det hjälper inte.

Jag förstår att alla kan göra fel och säga fel men om man är den person med mest makt i världen.. ska vi inte ställa krav då?

Ser vi till svensk politik så är många unga, vilket inte alltid är bra det heller men hellre det än en person som inte klarar av saker som borde vara självklara. Tänk om den person med mest makt blir totalt galen. Vad händer då?
Kontroller när man kommer upp i ålder borde vara ett måste.
Du kan självfallet drabbas av sjukdomar i en ung ålder också men det bör vara mer sällsynt än att man som äldre drabbas av demens eller åldersrelaterade krämpor.
Jag är iallafall mycket skeptisk.

Ser man till det stora hela så är nog Obama det enda undantaget.
Alla andra presidenter har varit väldigt gamla och de verkar inte bli yngre.
En åldersgräns hade nog inte varit fel.
Den räddar inte från allt men en hel del och att få en president som levt mellan 40 och 50 år.. det kan inte vara fy skam det heller. 70 plus och sedan uppåt borde verkligen skapa frågor kring lämplighet.