torsdag 8 december 2022

De magiska vallöftena.

Jag som en simpel medborgare bryr mig egentligen inte varför saker blir som de blir, utan mer det faktum att det inte blir som någon säger. Speciellt då när det är något som en blivande regering har lovat.
Elpriserna skulle ner!
Skater ska sänkas!
Det gällde fram till valet.

Elskatten kommer höjas vid årskiftet men självklart är det ingens fel.
Iallafall inte de som nu styr.
Helt klart alla andra fel.
Ingen går på detta för det är helt absurt!

Hur kan man bryta varenda vallöfte man har sagt?
Jag tror att många är besvikna idag och min övertygelse är att desto fler blir det med tiden. Ärlighet varar längst och ingen av de nu styrande partierna har hållit vad de har lovat.
De skyller på alla andra.

Bränslet skulle bli 10 kronor billigare för varje liter!
Elskatten skulle INTE höjas.
Moderaterna kallades sig under flera år för det nya arbetarpartiet men det är kvalificerat bullshit. Partiet har blivit så stort att man väljer att styra istället för att ta in.
Man glömde för flera år sedan vad som var viktigast för när ledningen borde fråga medlemmarna vad de tycker, då skickade de ut information om vad medlemmarna SKA tycka.
Så ser det fortfarande ut.

Inslagen berättar om de äldre människorna som har en pressad ekonomi.
Om människor som i panik ser hur deras pengar försvinner till saker som de inte väljer själv, utan som de drabbas utav på grund av politikens dåliga beslut.
Varenda en av de som drabbas, vilka faktiskt är alla vi skattebetalare som har en bostad, borde få en offentlig ursäkt och ersättning för de dåliga beslut som är tagna.
Dessa ersättningar kunde betalats av dem som har tagit beslutet att bland annat skrota vår kärnkraft.

Det är ett absurt dilemma att vi har politiker som fortsätter ta beslut trots att de inte har någon kunskap kring besluten, men samtidigt behöver de inte stå till svars för något av det de bestämmer.
Hela systemet måste göras om och MEDborgerlig Samling har under flera år påpekat att ett tjänstemannaansvar är grundförutsättningen för att samhället ska fungera.
Hur ska det få om ingen tar konsekvenserna utav handlingarna de utför!?