lördag 10 december 2022

Nobel.. i stiftelsens makt.

Nobelfesten.
En privat stiftelse som väljer att diskriminera.
Det går nämligen inte att se det på något annat sätt än just så.
Att bjuda in alla riksdagspartier utom ett är nämligen just detta och hur oense man än är med Sverigedemokraternas politik så bör man som medmänniska inse att alla ska behandlas på samma sätt. Eller vi ska helt enkelt bara sortera vissa?
Det är ju inte ok på något annat plan, för då blir det liv.

Sverigedemokraterna i Stockholm försöker nu ändra reglerna för stadshuset där Nobelfesten är. De vill ändra skrivningen så att man inte ska kunna diskriminera på något sätt.
Det ska alltså inte gå att särskilja några partier.
Enligt mig är detta en självklarhet!

På vänsterkanten är det så lätt att skrika om alla människors lika rättigheter, MEN, de gäller bara några. Det gäller bara dem med "rätt" åsikter. 

Så har det alltid sett ut om ni frågar mig. Människor med mycket starka åsikter kring och om allas lika värde är bäst på att sedan särfördela människor utefter exempelvis politisk inriktning.
Deras fokus läggs istället på att alla med diverse sexuella preferenser ska känna sig delaktiga, vilket gör att allt fokus hamnar där. Det är därför inte detta parti bjuds in till Nobelfesten. 
Stiftelsen själv anser att de har rätt att ta dessa beslut själv, men förstår inte att de med detta delar upp människor i olika kategorier.

Hade detta varit ok med andra människor?
Människor beroende på vilken hudfärg eller religion de har?
Beroende på ålder?
Kön?

För mig handlar allting om jämställdhet.
Alla människor ska behandlas på exakt samma sätt, oavsett vilka de är.
Det betyder också att jag inte på något sätt kan förstå hur man kan välja att bjuda in alla utom en. För mig är det en självklarhet att alla alltid ska vara välkomna.
Välkomnar man inte alla på lika villkor så står man inte heller upp för alla människors lika värde.