onsdag 29 mars 2023

Världens undergång..

Zlatan, Chippen, Linderoth och Henke Larsson.
Snyggt hår på honom!
Två av spelarna är från Hällevikstrakten.
Messi och Ronaldo.
Sverige kom trea i VM 1994 och det var en känd målvakt där, som jag inte minns namnet på rakt av men det går att googla.
Jag vet att det finns någon spelare från något afrikanskt land som har en gammal mobil och hjälper sin hemby men minns inte vad han heter.

Mjällby AIF har varit i allsvenskan tre gånger.
Där har jag precis nämnt allt jag kan om fotboll.
Jag har med åren i skolans värld fått lära mig att det finns två lag som heter Manchester, och det är viktigt att förstå skillnaden på dem.
Det jag dock vet är att det aldrig någonsin har varit en rast utan att det har blivit någon form av tjafs på fotbollsplanen. Glåporden som kommer mellan barn är inte förvånande alls för det räcker att stå på en av hemmalagets matcher så hör man detsamma från kommunens företrädare.
Hemskt.

Med uppräkningen ovan kan jag ju med hjärtat på handen säga att jag inte har en åsikt om någon inom sporten och denne Janne Andersson hade jag inte kunnat peka ut på en uppställning. När jag nu ser och läser vad det blir sådant liv om, så förstår jag dock inte livet.
Som totalt nollad inom sport så förstår jag vad denne Janne menar.
Om man kommer från en match och har vunnit stort, så borde man hyllas istället för att hånas för de val man har gjort för uppenbarligen gjordes rätt val.
Rätt personer måste ha varit i matchen då vi tydligen vann den.
Varför då inte bara vara positiva?

Journalisten som jagar om en enskild spelare, som jag inte heller vet vem det är, kunde ställt om frågan och undrat hur han valde ut det vinnande laget.
Allting handlar nämligen om hur man ser glaset: Är det halvtomt eller halvfullt?
Min uppfattning är journalisten ansåg sig veta bättre och tyckte att matchen var halvtom trots den stora vinsten.

Vad Janne kan eller inte vet inte jag, men det är att blåsa upp en höna av en fjäder om någon frågar mig som helt utomståendes.
En storm i ett vattenglas för att dessa människor vill ha uppmärksamhet.
Att han sen pudlar, det är han tvingad till.
Sportens värld verkar vara lik politikens.
Jag förstår att man reagerar på det ständigt negativa som kommer och rasistkortet.. det borde vara passé år 2023. Till och med jag förstår att syftet ligger på arbetet och inte etnisk härkomst.

Detta är nog ett av de enda inlägg jag har gjort om sport på över tio år men jag kunde se de politiska parallellerna. Nyheterna tittar jag ju på och detta gick inte att ignorera för det fick mer uppmärksamhet än Ukraina, tornadon i USA och den sista skolskjutningen.
Det visar så tydligt på hur media och människor fungerar.

Om det är rätt eller fel vet jag inte, men ingen dör av att vara lite positiv.
5-0?
I mina öron låter det som något bra när Sverige stod bakom femman.
Kan man då inte bara fira det!?