onsdag 27 mars 2024

I det "fina" rummet.

Maktens korridorer.
Det är inget nytt under solen och kommer förmodligen aldrig att bli, men trots det är det chockerade över hur dubbla måttstockarna kan vara. Jag må låta bitter, men det handlar inte bara om mig.
Det handlar om så många andra som känner igen sig i situationen.
Man har engagerat sig för att man verkligen brinner för någonting.
Man tror på förändring!

När man sedan kommer in i politiken så är allt du någonsin har fått lära dig helt passé. 
Människor säljer sina egna för makt och en hög lön.
Man är beredd att göra precis vad som helst.
Jag älskar podden som heter "Älskade psykopat" - ett bra tips till alla!

När man lyssnar på avsnitten kring narcissister och psykopater så känner man igen så många människor. Majoriteten av dem finns inom politiken.
Min hemkommun styrs av en, men följer man media så är det uppenbart att de finns överallt och samtliga i toppositioner. Makt och pengar.
De hamnar på precis de platser där de inte borde vara.
De känner ingen ånger, har inget samvete och kommer göra precis vad som är bäst för dem.

Kommunalrådet i Ronneby är i ett ordentligt blåsväder.
Han säger nu själv att han är falskt anklagad.
Det må så vara, jag är ingen domare.
Det blir dock märkligt när det är arton personer som vittnar om samma saker.
Jag är inte ett av de vittnena men jag har skrivit om vad jag har upplevt innan.
Översitteri och nedvärderande tänk.

Det värsta av allt är lögner och det faktum att man inte kan vara sanningsenlig inom något område. Sölvesborg moderate ledare Kit Mårtensson beskrev för P4 Blekinge att hon togs på sängen. Hon hade ingen aning om det som hade skett. Sen säger hon:
"Men jag hoppas verkligen att man inte tar några beslut innan man verkligen vet exakt vad som har skett."  I nästa intervju säger hon att de redan hade en utredning mot Fredriksson.
Ingenting går alltså ihop.

Fredriksson å sin sida säger sedan att det känns som en kniv i ryggen, att hans partikollegor gjort såhär mot honom. Han är alltså offret, inte de. Kith svarar med att hon har förtroende för honom.
Med andra ord litar hon inte på de arton personer som har sagt något annat.
Sedan sägs det att det inte finns någon utredning kring Fredriksson, och därefter säger han själv att han har startat den. Hon säger sedan att den handlar om anklagelserna, inte om honom.
Märker ni inte?
Vi har ett typiskt beteende från maktfullkomliga personer som enbart är ute efter att behålla sina löner och sin makt. Pengarna är viktigast!

Sedan skrivs det att moderaternas riksstyrelse i Stockholm har varit behjälpliga för att hitta lösningar.. på bekymmer som med andra ord inte finns. Man ska inte heller uttala sig i media och inväntar att utredningen ska bli klar. Anledningen är att det ska vara ett mänskligt beteende.

Så; HEJ!
Minns ni mig?
Det är jag som fick ett möte sammankallat på grund av en skämtbild.
Ett möte med alla moderata toppar i hela länet.
Mötet hölls fyra dagar efter att jag lade ut bilden och samtliga på det mötet ansåg att jag skulle uteslutas. Det var helt enkelt jobbigt och för mycket. Jag hade ju blivit kritiserad tidigare - för politiken de själv nu framhåller är den bästa. Roger sa gången innan att det blev jobbigt för att mina uttalanden tog för mycket media från saker som var viktiga.
Vad kallar han då detta mediala pådrag!?

Då, för några år sedan, så frågade ingen av moderaterna på mötet mig.
Ingen. Ingen undrade vad som hade hänt eller hur det hade gått till.
BLT valde att göra ett snyftreportage om en gråtandes man som hade blivit tvingad att bli stupfull och delta på en skämtbild (OBS: Ironi!) för att ringa mig och fråga vad jag tyckte om det.
Jag skulle alltså tycka något om att han kände sig kränkt och misstolkad - fast att han var så full att han knappt visste var han var. Precis som vanligt.
Jag tycker det är patetiskt och så fruktansvärt icke manligt att inte stå för vad man själv har gjort. Jag orkestrerade ingen bild utan han själv var full av idéer, då vi hade skämtat på nästan samma sätt året innan.

Men Roger nu, honom vill man minsann inte döma ohörd.
Det ska utredas. En utredning som kommer vara så länge att media tröttnar och sedan lägger man locket på. Allt kommer fortsätta som vanligt, men jag är inte ensam.
Jag vet att så många har blivit utsatta för detta parti genom åren för glöm inte att jag var medlem i cirka tjugo år innan jag slutade och äntligen hittade ett vettigt parti!
Medborgerlig Samling.
Inte så stora än men vi kommer.
Där finns nämligen bara människor som arbetar ideellt för att man verkligen tror på den politik man framför. Då slipper man människor med hybris, som anser att man vet bäst.
Vi är många som har blivit utsatta.
Det ska bli mycket spännande att se hur måttstocken nu kommer att se ut för kommunalrådet i Ronneby. En sak är säker, och det är att jag är trött på att vara tyst.

Tack till P4 Blekinge och Tore Jonsson som utredde detta!
Sluta inte granska!