söndag 24 mars 2024

Som man bäddar, får man ligga.

Tycker jag synd om Roger?
Ja, på ett sätt.
Det är nämligen helt fruktansvärt när man utsätts för ett drev.
Det är dock så; att som man bäddar får man ligga.
Politiken är ingen varm trevlig plats med människor som bryr sig, och Roger själv har inte varit en sådan person. Det helvete, rent ut sagt, som jag skulle genomlida för några år sedan stod denne man för.
Inte bara han, utan även alla andra ledande moderater i Blekinge.
Anledningen?
Jo, egentligen var inte bilden som jag skämtade om hela världen, men jag var ett hot mot deras önskningar om platser i det kommande valet. Jag hade varit ett hot innan och detta var ett effektivt sätt att se till att man själv fick de poster och de pengar man själv anser att man förtjänar.
För de flesta blev detta synligt när man skulle kuppa bort Brunsberg i Karlskrona inför det förra valet.
På samma sätt har de gjort mot mig i åtskilliga val.

Att människor tar livet av sig när de hamnar i ett drev, det förstår jag.
Hade jag inte haft min familj och min kära arbetsplats så hade de knäckt mig.
Mina kära partikollegor gnuggade händerna och såg vilka potentiella platser de själv kunde få om jag avgick. Nu ledande moderatkvinna i Sölvesborg var en av dem.
Det gäller ju att klia rätt rygg!
Tänk, de lyckades på fyra dagar samla hela Förbundsstyrelsen för att göra mig till ett uteslutningsärende. Detta då för en skämtbild.

Efter allt kaos INNAN valet, där knivarna sattes både i ryggen och upp mellan revbenen så stod det väldigt klart att jag skulle få stå ensam. När Roger och resterande personer i förbundsstyrelsen, där även Kith var en av personerna, såg att moderaterna och Sverigedemokraterna tänkte gå tillsammans i Sölvesborg - vilket var Kiths önskan (hon hade ju redan skrivit debattartiklar med dem) så tog det hus i helvete. Ett extra möte skulle kallas in, där tidigare riksdagsledamoten från Sölvesborg med agerade.
Han, tillsammans med Roger, kom på vårt gruppmöte för att ge mig en uppsträckning och berätta om vilket misstag som gjordes.
Jag har för dem alltid varit "lilla gumman", med en klapp på huvudet. 
Någon som man kan trampa på och flytta undan när den blir för tjafsig.

Mest spännande är att detta tjafset började redan 2010 när jag skrev att jag inte ville ha böneutrop i Karlskrona. Då var jag jobbig, skulle vara tyst, och skulle plötsligt ha en "mentor" som skulle läsa alla mina blogginlägg innan jag la ut dem.. för mina kunskaper i svenska var dåliga och mina idéer en katastrof. Tilläggas bör då, att samtliga idéer jag har haft för moderaterna genom åren, nu är deras politik. Det dög bara inte när jag tyckte det för jag var långt före min tid.

Att Roger har varit under utredning är ingen nyhet.
Jag som inte ens är moderat har hört ryktena om det sedan innan jul.
Kith, som är Rogers högra hand i förbundet, vet alltså inte någonting om detta.
Min skämtbild genererade en uteslutning - vilket egentligen inte hade behövts då jag redan hade gått ur partiet - på mindre än en vecka.
Alla samlades, tog ett beslut och bestämde sig för att jag skulle ut ur partiet.
För ett skämt kopplat till att jag faktiskt försvarade sverigedemokraten i EU-parlamenetet då jag tyckte det var löjligt med den soppa som kokade där då.
På mindre än en vecka var alla i Blekinge samlade och såg till att jag skulle bort.
Av alla moderater så var det ytterst få som hörde av sig.
Paret i närheten och någon utifrån, men annars var det fler från vänstern och de övriga röda som hörde av sig och tyckte att det var en överdrift. Som undrade hur det var.

Roger har alltså enligt media terroriserat både personal och kollegor under flera år, men vice ordförande i förbundet vet ingenting?
Knappast.
Frågan man måste fråga sig är varför man inte gör ett uteslutningsärende av detta med en gång.
Varför man tycker att en bild är värre än trakasserier.
Jag är säker när jag svarar såhär:
Alla ska flytta sina positioner först.
Roger kan man offra, men då måste man först bestämma vem som ska ha de betalda platserna efter honom. Allting handlar om gamar, pengar och makt.

Partiets riksstyrelse har haft Roger uppe som ett ärende och erbjudit honom hjälp.. jag skrattar rakt ut, för detta handlar om den manliga strukturen som finns inom moderaterna.
Min skämtbild genererade ingenting mer än att partitoppen med lycka kunde få bort fokus från att Svantesson hade fifflat med lägenheten till sin dotter.
Tänk att partistyrelsens företrädare offentligt kommenterade en skämtbild, men inte säger ett ljud när den högste moderaten i Blekinge anklagas för rena trakasserier..
Fantastiskt.

Jag tycker synd om Roger för det ligger i min natur. 
Han går igenom ett helvete, men det är trots allt som så, att sängen blir så skön som man har gjort den.
Är man ingen medmänniska kan det vara svårt att få förståelse, och då har han ändå fått betydligt mer än vad jag fick. Han får ju tydligen sitta kvar än så länge.
Det ska bli spännande att se om de fäller honom och jag hoppas verkligen att reporter drar vidare genom länet för de där maktfullkomliga och skenheliga politikerna.. de finns i varenda kommun.