lördag 6 juni 2015

Otacksamhetens ansikte.

Du vill inte bli välkomnad som ny svensk medborgare, ok. Du vill istället ha en ursäkt.
Jag har läst Somar Al Nahers text ett par gånger och kan bara komma fram till att människan måste tillhöra vänstern. Varför aldrig vara nöjd?

Jag förväntar mig inte att den som kommer till Sverige och får ett svenskt medborgarskap ska niga, buga eller stå på knä med ett evigt tacksamt tal som lovordar allt i detta landet, för all framtid. Men ett tack är inget svårt.

Texter som Somars kommer garanterat enbart leda till att Sverigedemokraterna får fler röster och att de som redan nu anser att invandringen är för stor, får vatten på sin kvarn. Inte nog med att vi ska agera dåligt samvete till hela världen, öppna hjärtan och plånböcker, så ska vi utöver det be om ursäkt för att de fick komma hit? Hur tänker man då?

Om jag överför detta till något mer vardagligt innebär det med andra ord att om jag har en gammal bil som ständigt krånglar, jag får stopp och klarar inte fixa det själv, men till slut stannar någon och hjälper mig så att jag kan ta mig vidare, ska då den personen be mig om ursäkt för att denne stannade?
Jag förstår det inte hur jag än försöker vinkla det.

Jag anser inte att människor behöver vara tacksamma för allt men lite normal hövlighet är inte fel. Ok, Somars familj hade det fruktansvärt jobbigt när de kom till Sverige. De fick vänta länge på ett uppehållstillstånd och upplevde det jobbigt. Jag har full förståelse för det, verkligen. Det är dock så att ingen tvingade dem att välja Sverige utan de valde det själv och min övertygelse är stor att oavsett vilket annat land de hade valt, hade det blivit likadant eller värre.
Hade jag suttit i en position så att jag hade något att säga till om hade jag dessutom krävt både språk och kunskapstest för att någon, oavsett vilka de är, skulle få bli svenska medborgare. Jag förstår inte varför krav är något fullt i vårt land.

Idag är det Sveriges nationaldag!
Jag är svensk och glad, för det mesta, att jag föddes precis här. Landet med väldigt hög jämställdhet där jag själv får välja vem jag vill gifta mig med, hur många barn jag vill skaffa eller inte, tro eller inte tro. I ett land utan större naturkatastrofer och med en över lag bra människosyn. Landet med bra skyddsnät och som inte är korrumperat. Landet med ett fint kungahus och en helt fantastisk natur. Speciellt i Hällevik och Blekinge. Jag skäms inte för detta och tänker inte be någon om ursäkt för att de gjorde valet att ta sig hit.
Jag skulle istället vilja lyckoönska dem för om de fortfarande inte har insett vilken tur de hade som hamnade här, hoppas jag att det går upp för dem snart.

Idag kan man fira att vi har haft fred i många århundraden och sen kan man ta sig in till torget i Sölvesborg och lyssna på världens bästa musikkår! Hurra!

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article20914728.ab
http://blogg.gp.se/ledarbloggen/2015/06/05/nej-sverige-ska-inte-bocka-och-buga-och-be-om-ursakt/