onsdag 3 juni 2015

Röd och gul och vit och svart, gör detsamma har han sagt..

Pridefestivalerna avlöser nu varandra och tro mig. Jag kunde inte bry mig mindre om vilken sexuell läggning någon har. Jag bryr mig inte vem någon annan älskar och skulle aldrig någonsin lägga mig i det. Detta med Pridefestivaler förstår jag dock inte och kommer nog aldrig göra.

För mig är alla människor. Alla. Jag gör ingen skillnad på vilket kön någon har, hur de väljer att vara klädda, vilka de älskar eller hur de lever. Jag bryr mig inte om hårfärg, ögonfärg, etnisk härkomst eller familjens ursprung. Det är helt ovidkommande. När jag dömer människor gör jag det efter hurdana de är mot mig eller mina medmänniskor. Då dömer jag dem efter deras handlande.
Jag älskar sannerligen inte alla Moderater, men jag hatar inte alla Vänsterpartister.
Varför skulle jag?
Vi delar kanske inte samma åsikt men vi kanske har andra saker gemensamt.
Med den grunden skulle jag aldrig delta i något prideande. För mig är nämligen alla lika.
Varför skulle jag då gå och hylla några av alla de människor som finns?
Jag skulle inte gå i ett ungdoms eller PRO-tåg/marsch heller.
Varför skulle jag välja ut några, eller delar av, jordens människor?

Jag har inget emot att andra gör det men förstår det inte. En annan sak jag inte förstår är varför man inte pekar ut källan till varför vi inte ser lika på alla och här skulle jag vilja påstå att ursprungsland och religion spelar stor roll.
Under en tävling i Ryssland, minns inte vilken, var det några modiga människor som målade sina naglar i regnbågens färger. Vad fantastiskt! Vilket kliv upp ni tog för mänskligheten!
Men här i Sverige, som är ett av världens mest jämställda länder som verkligen accepterar det mesta, här demonstrerar vi och viftar hej vilt. Skulle det inte vara tvärtom?
Skulle vi inte allihop åkt till Ryssland och gjort detta?
För då hade jag förstått det och mycket väl kunnat tänka mig att gå med.

Ska Pride börja ha en verkan i mina ögon, måste de ta upp vart hatet mot exempelvis homosexuella människor kommer ifrån. I väldigt många länder är det inte accepterat och det kan ju vara så att detta följer med till Sverige. Likadant för dem som är bi, trans eller queer.
I mina ögon är dessa personer lika mycket värda som mig och jag skulle aldrig uttrycka något hat mot någon av dem. Jag dömer inte någon för det.
De som gör det, lär inte få upp ögonen för att människor springer runt med en regnbågsflagga heller. Vad de svenska värdena är, hur vi ser på människor i Sverige, måste människor utifrån få veta så fort de besöker vårt land. I Sverige är alla lika; gammal som ung, kvinna som man, vuxen som barn. Hetero eller inte. Det spelar ingen roll.

Regnbågen gillar jag och har alltid gjort, men som en symbol för olika ser jag den inte. Inte för Pride eller hbtq heller. För mig är det nämligen, som tidigare skrivet, självklart.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-transpersoner-lider-av-psykisk-ohalsa
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/stockholm-satsar-en-halv-miljon-pa-pride