söndag 7 juni 2015

Föräldrar och mobiltelefoner.

De sista veckorna har vi besökt Barnens Gård i Lyckeby ett par gånger och även Tosselilla. Vinterhalvåret brukar det bli något besök i ett lekland samt otaliga besök i olika badhus. Zoo, Den blå planeten och massvis med lekparker.
Varför?
Jo, för att barnen ska få ha en rolig stund. Inte ensamma utan självklart ska vi delta.

Jag kan inte annat än skriva att jag blir mörkrädd.
Jag är ingen perfekt förälder i något avseende men här ligger mobilen på köksbänken när vi är hemma. Leker jag med barnen och det ringer får personen i fråga helt enkelt ringa upp senare eller skicka ett sms. Det finns undantag när jag väntar på ett samtal men annars, nej. Barnen är viktigast.
Har vi tagit oss någonstans finns mobilen alltid med men den ägnas ingen tid.
Speciellt inte åt sociala medier eller liknande utan på sin höjd används kameran.

metro.se
På Tosselilla stod vi vid linbanan när ett barn på gissningsvis två till två och ett halvt år kommer springande på asfalten vid entrén. Bilen som backade skulle backa en meter och gjorde detta väldigt långsamt för faktum är att pojken annars hade blivit påbackad. Pojken var lägre än bilen så föraren hade inte en chans att se honom och vi stod nästan hundra meter bort.
Tjugo meter efter kommer föräldern som är med gående i sakta mak.
Uppenbarligen var det för svårt att läsa vad han nu än lästa, samtidigt som han hade koll på sin son. Han såg inte ens vad som hände.

Det är vid sådana tillfällen jag får bita mig i tungan för att inte ge personen i fråga en utskällning. Hur i hela världen kan man åka till ett äventyrsland och ägna sin mobil mer uppmärksamhet än sitt barn?
Jag har svårt att förstå det i vanliga fall men ännu mer vid utflykter.

Vi har diskuterat om att införa ett totalt mobilförbud hos oss men det är svårt att bestämma över vuxna människor som inte förstår detta själv. Är du med barn - lägg mobilen.

Adam Sandler hade en film för några år sedan som hette "Klick". Den handlade om att man snabbspolade sitt liv för att man alltid gick på autopilot. Det är precis det dessa människor gör och för vad? Jo, för att se vilken kaka någon bakat och ätit upp, gillat någons middag, sett någon söt bild på någon annans barn eller husdjur, eller.. jag kan fortsätta hur länge som helst.

Barn är små en gång!
Ta vara på den tiden och njut för hur jobbigt det än är ibland, så minns du inte vilka bilder du gillade på Facebook eller Instagram men dina barn minns garanterat att du var frånvarande.