lördag 27 juni 2015

Vården åt vårdtagarna.

Tänk, inget privat alternativ men uppenbarligen inte säkert ändå.
Gävle sjukhus har haft problem med att någon tar mediciner som kan klassas som droger och vill därför drogtesta sin personal om de får.
Vem är vården till för?

Jag har full förståelse för att den som är anställd ska ha sina rättigheter men i mina ögon är det som så att arbetar du på ett sjukhus, som finns till för att människor som är sjuka ska kunna komma dit, ska du också vara säker för dem. Att drogtesta alla anställda när det behagar ledningen är alltså inget problem alls för mig. Facket och olika människor kommer då säga att det är emot den personliga integriteten men jag ser den som mindre viktig i sammanhanget.

Med tanke på att Gävle sjukhus har haft detta problem ett tag är det kanske så att det finns någon anställd som går runt och är hög. Kan man göra sitt arbete bra då?
Genom att de kan testa alla behöver ingen heller känna sig utpekad och som skrivet, jag ställer det underordnat patientens välbefinnande. Vården är till för patienten och inte tvärtom.

Som jag ser det bör det vara som så att en pedofil söker sig till ett arbete där denne får umgås med barn och ungdomar. Den med ett djurintresse kommer söka sig dit. Den som har problem med droger försöker med all sannolikhet hålla sig i närheten av de droger som är lättast att ta för sig av utan att göra större intrång på andra människors liv, vården. Vad jag vet behövs det delegationer för att ge mediciner som kan klassas som droger och då anser jag det vara helt ok att testa dessa människor. Den som har rent mjöl i påsen behöver aldrig oroa sig och den som har problem, vilket någon uppenbarligen har, kan få stöd och hjälp.
Genom att testa alla kan de dessutom hitta dem som har problem snabbare vilket bör leda till en förkortad vårdkedja och en snabbare väg tillbaka till arbetet för dem som blir påkomna.
Varför bara se det negativa?
Jag ser det positiva för alla parter i detta.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavleborg/gavlesjukhus-vill-drogtesta-anstallda